05
tra
Zagreb
Klub Močvara

Ivan Kapec i Hrvoje Galler u Začaranoj Močvari

Zagreb | Klub Močvara

05. 04. 2023 | 20:00

Ivan Kapec i Hrvoje Galler u Začaranoj Močvari

kapec-galler

share

Ivan Kapec cijenjeni je jazz gitarist ‘srednje generacije’ koji se krajem prošle godine okušao u drukčijoj formi – za Croatia Records objavio je svojevrsni indie-pop album “Aligatori” kojeg će promovirati upravo na ovom koncertu u Močvari.

Na ovom koncertu Kapec će nastupiti s klavijaturistom Hrvojem Gallerom. Odlučio je da na live izvedbi albuma budu samo klavir i glas, kako bi se dalo više prostora spontanoj i slobodnijoj interpretaciji, što je zapravo prirodni refleks jazz glazbenika, iz čijeg svijeta Kapec i dolazi. Da se te zahtjevne uloge klavijaturiste prihvati Hrvoje Galler, Ivanov kolega iz banda Kozmodrum, bio je logičan slijed događaja. Njih dvojica odlučili su reinterpretirati jedan dio materijala s albuma Aligatori, dok će drugi dio sadržavati pjesme koje su spontano nastale upravo za ovaj format.

Galler, osim klavira, koristi i MOOG sintisajzer, a Kapec se na nekim pjesmama uključuje i s bariton gitarom. Tim rasporedom postiže se jedna posebna zvučna tekstura koja se idealno pretapa s Kapecovim stihovima. Aligatori rework time podjednako daju naglasak na tekst, na glazbenu teksturu kao i na slobodu interpretacije čime se stvaraju uvjeti da svaki koncert bude poseban glazbeno-poetski događaj.

Sljedeći događaj

06
tra
Zagreb
Hard Place
Danko Krznarić