24
tra
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Jazz Lab radionica & jam session: Toni Starešinić

Zagreb | Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

24. 04. 2024 | 17:00

Jazz Lab radionica & jam session: Toni Starešinić

Jazz Lab radionica & jam session: Toni Starešinić

share

Srdačno vas pozivamo na sljedeću Jazz Lab radionicu & jam session “Improvizacija zvukom” uz mentora Tonija Starešinića! Na sessionu će mu se pridružiti trubač Andrej Jakuš.

Tonijeva radionica i jam session alternativa su radionici Joea Kaplowitza koji nam je ipak spriječen doći.

Toni za radionicu “Improvizacija zvukom” najavljuje:
“Razvoj tehnologije je omogućio glazbenicima manipulaciju zvukom, kako u studiju u kontroliranim uvjetima tako i na pozornici. Razvoj sintesajzera su brzo prihvatili i jazz glazbenici među kojima se svakako ističu Herbie Hanconk i Joe Zawinul. Prvi jazz sastav koji je na tour nosio Moog sintesajzer još ranih sedamdesetih je bio baš Herbie Hancock sa svojim sastavom Mwandishi. Joe Zawinul je bio poznat po svom klavijaturističkom prstenu na koncertima Weather Reporta. Miles Davis je također već ranih sedamdesetih sa svojim jazz rock sastavima počeo manipulirati zvukom raznim efektima, što je kasnije odredilo cijeli jedan fusion smjer jazz trubača odraslih pod utjecajem velikog Milesa. Danas je tehnologija otvorila još mnogo novih mogućnosti manipulacije zvukom pa velikani jazza poput Brada Mehldaua na svojim fusion albumima i dalje istražuju nove mogućnosti zvuka. U svojim glazbenim sastavima Mangroove, Chui i Je Veux obilato koristim sintesajzere i njihove mogućnosti.
Na radionici ću prikazati neke od mogućnosti manipulacijom zvuka na klavijaturama, a pridružit će mi se na sessionu i trubač Andrej Jakuš s kojim sam surađivao na nekoliko albuma najviše zbog njegovog prepoznatljivog i u nas unikatnog glazbenog stila kojim jako puno improvizira sa zvukom.”

Toni Starešinić – Moog sub37, Dave Smith Mopho x4, Korg SV1 el. Piano, looper, elektronski efekti.
Andrej Jakuš – truba & amp; elektronički efekti

Raspored:
17:00 – 19:00 radionica
19:00 – 21:00 jam session
Prijavite se na [email protected]

Sljedeći događaj

24
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
JazzHR festival: Fanni Pósa Quartet i Unleashed Cooperation