20
lis
Zagreb
Centar za Kulturu Novi Zagreb

Jazz Point Novi Zagreb: B’s FUNstallation

Zagreb | Centar za Kulturu Novi Zagreb

20. 10. 2023 | 20:00

Jazz Point Novi Zagreb: B’s FUNstallation

Jazz Point Novi Zagreb B’s FUNstallation

share

U sklopu dugogodišnjeg projekta Jazz Point Novi Zagreb Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na koncert sastava B’s FUNstallation!

B’s FUNstallation čini šest glazbenika srednje hrvatske jazz generacije koje je u proljeće 2012.g. okupio trubač Zvonimir Bajević. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića. Prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije zajedničkom profesionalnom putu u Jazz orkestru HRT-a, čiji su bili ili većim dijelom jesu stalni članovi. Slijedom životnih i profesionalnih okolnosti koje vode mlade glazbenike, ali i glazbenog sazrijevanja, ideja okupljanja manjeg, fleksibilnog izvođačkog sastava okrenutog istraživanju glazbenog izraza njegovih članova učinila se prirodnim slijedom stvari.

Mario Bočić – tenor saksofon
Zvonimir Bajević – truba, krilnica
Davor Doležal – gitara
Luka Žužić – klavijature, trombon
Goran Rukavina – kontrabas, električna bas gitara
Borko Rupena – bubnjevi

Ostvarivanje glazbene afirmacije svih članova u mnoštvu različitih projekata, ostavio je velik utjecaj i tragove, koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju. Tako su na svom putu surađivali s nizom glazbenika kao što su: Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, The Problems, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big Band RTV Slovenija itd.

Krajem prošle godine B’s FUNstallation su objavili svoj treći autorski album ‘Hold On’ i proslavili deset godina kontinuiranog djelovanja. Album je ove godine bio nominiran u kategorijama diskografske nagrade Porin za Najbolji album jazz glazbe i Najbolju skladbu jazz glazbe.

Zanimljivo je da su jedan od svojih prvih koncerata B’s FUNstallation održali prije desetak godina u Galeriji našeg Centra. I to, u sklopu ciklusa jazz koncerata koje su tada zajedničkim snagama organizirali Miro Kadoić i Ferida Kajtazi Jurilj, dugogodišnja zaposlenica Centra. Sastav će neku od skladbi koju budu izvodili na ovom koncertu posvetiti upravo njoj.

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

Sljedeći događaj

20
lis
Prelog
Muzej Croata insulanus Grada Preloga
Ansambl Musica Viva u Prelogu