17
stu
Zagreb
Centar za Kulturu Novi Zagreb

Jazz Point Novi Zagreb: Pavle Miljenović Quintet

Zagreb | Centar za Kulturu Novi Zagreb

17. 11. 2023 | 20:00

Jazz Point Novi Zagreb: Pavle Miljenović Quintet

rsz_img_9411ob

share

U sklopu dugogodišnjeg projekta Jazz Point Novi Zagreb Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na koncert Pavle Miljenović Quinteta koji će na ovoj svirci predstaviti svoje zadnje izdanje, album „Arrival“.

Pavle Miljenović je rođen u Zagrebu 1982. godine. Završio je konzervatorij u Klagenfurtu (Austrija) 2010. godine – studij jazz gitare u klasi Agostina Di Giorgia (New York, SAD). Surađivao je s brojnim svjetskim i domaćim glazbenicima (Joe Zawinul, Matija Dedić, Saša Nestorović, Tomaž Gajšt, Mario Rašić,…), te je komponirao glazbu za kazalište. Bio je član sastava J.R. Augusta s kojim je osvojio diskografsku nagradu Porin 2021. godine za najbolji koncertni album „Live at HGZ” i sastava Vedrana Ružića s kojim je 2017. godine osvojio diskografsku nagradu Porin za najbolji jazz album – „Spiritual market”.

Kao autor i vođa sastava je izdao tri albuma jazz glazbe “Begin.”, “Upper structures” i „Arrival” za izdavača Croatia records. Sa sastavom Peso Neto je nedavno izdao album „Peso Neto” za izdavača Menart.

Dobitnik je strukovne nagrade „Status” Hrvatske glazbene unije 2019. godine u jazz kategoriji – „Damir Dičić” električna gitara.

Pavle Miljenović Quintet su:
Pavle Miljenović – električna gitara
Hrvoje Galler – klavir
Saša Nestorović – saksofon
Zvonimir Šestak – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo i HUZIP-ovog natječaja za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje umjetničkog stvaralaštva i kulturne raznolikosti u 2023. godini.

Sljedeći događaj

17
stu
Zagreb
Klub Močvara
KOIKOI u Močvari