16
lip
ISTRA I PRIMORJE
Rab

Jelena Radan i Meritas

ISTRA I PRIMORJE | Rab

16. 06. 2022 | 20:00

Jelena Radan i Meritas

Meritas & Jelena Radan_Sax Zagreb

share

Koncert Jelene Radan i Meritas u četvrtak 16.6. veliki je uvod u ovogodišnje Kantune, sada već tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju koja će se od 17. do 21.6. održati na više lokacija grada Raba.

Tri priče i tri vrhunske glazbenice – najkraći je mogući opus koncerta koji će naše pjevačice i autorice – Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan u četvrtak, 16.6. u 21:00 sati održati na lokalitetu Sv. Ivana u Rabu ususret ovogodišnjih Kantuna!

Najnoviji je to koncertni projekt nastao u njihovoj zajedničkoj radionici, posljednje među brojnim poglavljima njihove dugogodišnje suradnje, u kojoj su ostvarile niz projekata, a osvojile i brojne nagrade. Ovaj najnoviji, premijerno su predstavile 2020. u  ambijentu Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku.

Koncert „Tri priče na Rabu” održava se u svjetlu najnovijeg velikog uspjeha Jelene Radan s koncertom Fado i Voyage uz Zagrebačku filharmoniju u prepunoj dvorani Lisinski, te netom objavljenog novog albuma Pričaj mi i upravo lansiranog hit-singla Sve male opsjene Meritas u režiji Mare Milin.

Priče su to o tri velika osjećaja koja svi dijelimo – o sreći, tuzi i ljubavi koja uvijek na kraju prevlada, ispričane na tri različita načina, kroz tri glazbena stila i atmosfere: Meritas „Odjednom ti”, „Igra”, „Ova ljubav”, „Umjesto isprike”, potom Jelene Radan u njezinim hitovima „Voljet ću te sutra”, „Sjeti me se ljube”, te naposljetku i kroz njihovu zajedničku priču, kroz pjesme, autore i izvođače koji su najviše utjecali na njihov autorski rad: Annie Lennox, Cyndi Lauper, Neil Young, Bryan Ferry, Mando Diao, Duran Duran, Depeche Mode…

Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora 2″ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. Koncert se održava uz potporu Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab.

Ulaz na koncert je slobodan

Sljedeći događaj

17 - 18
lip
ZAGREB I OKOLICA
Samobor
Pine Fest Samobor