16
srp
Zagreb
Nova Runda brewery

Jonathan

Zagreb | Nova Runda brewery

16. 07. 2022 | 00:00

Jonathan

278470992_115564021109307_4718311427949130102_n

share

Postavu Jonathana od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.
Nastupni EP Jonathan u prvi plan je gurnuo singl  „Maggie” koji je objavljen 2013. godine. Pjesma je odmah postala hit, a iako je, kao i ostatak materijala, otpjevana na engleskom zasigurno spada u jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja objavljenih u zadnjih nekoliko godina.
Hvalospjevi kritičara o samom singlu, nastavili su se i na objavu debitantskog albuma” „Bliss” koji je objavljen u svibnju 2014. godine. Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP  „Getting closer is keeping us apart”, nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.
Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate, govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.
Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl  „Heaven” kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva  „To Love Or To Hold”. Prvi dio  „To Love” je izašao početkom 2017. a drugi dio  „To Hold” se očekuje krajem ove godine. Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu .Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču I Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu.
Ulaznice za koncert po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 80 kuna.
Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada – za svakoga ponešto.
Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Gradska galerija Zabok, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok.

Sljedeći događaj

16
srp
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Rockdoc