16
srp
Zagreb
Nova Runda brewery

Jonathan

Zagreb | Nova Runda brewery

16.07.2022 23:00

Jonathan

share

Postavu Jonathana od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.
Nastupni EP Jonathan u prvi plan je gurnuo singl  „Maggie” koji je objavljen 2013. godine. Pjesma je odmah postala hit, a iako je, kao i ostatak materijala, otpjevana na engleskom zasigurno spada u jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja objavljenih u zadnjih nekoliko godina.
Hvalospjevi kritičara o samom singlu, nastavili su se i na objavu debitantskog albuma” „Bliss” koji je objavljen u svibnju 2014. godine. Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP  „Getting closer is keeping us apart”, nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.
Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate, govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.
Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl  „Heaven” kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva  „To Love Or To Hold”. Prvi dio  „To Love” je izašao početkom 2017. a drugi dio  „To Hold” se očekuje krajem ove godine. Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu .Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču I Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu.
Ulaznice za koncert po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 80 kuna.
Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada – za svakoga ponešto.
Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Gradska galerija Zabok, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok.

Sljedeći događaj

09
srp
zagreb
arena
Šiza