01 lis - 29 ruj
ISTRA I PRIMORJE
Pazin
ISTRA I PRIMORJE
Buje
Kantautori u Kaštelima / Castelli inCantanti
Kantautori u Kaštelima / Castelli inCantanti

Kantautori u Kaštelima / Castelli inCantanti

Kantautori u Kaštelima / Castelli inCantanti | Kantautori u Kaštelima / Castelli inCantanti

01 .10 - 29.09 .2022

Kantautori u Kaštelima / Castelli inCantanti

inbound7453286895769361188

share

KANTAUTORI U KAŠTELIMA / CASTELLI inCANTATI

Pazin / RocKaštel / 1. listopada 2022. / 19 sati
Momjan-Momiano / pored momjanskog kaštela / 2. listopada 2022. / 17 sati
Stari grad Kršan / kaštel / 12. listopada 2022. / 18 sati

“Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati” program je koji u istarskim kaštelima ugošćuje kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre. Nastao je prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde.

Tako će čast prvog predstavljanja pripasti upravo njoj, nagrađivanoj kantautorici i glumici rodom iz Rapca, čiji je glazbeni opus ukorijenjen u istarskoj baštini, a riječ joj odzvanja specifičnom melodijoznošću labinjonske cakavice. Svaki stih njezine uglazbljene poezije nadahnut je tradicijom i minulim vremenima, a uobličen suvremenim aranžmanima koji pružaju nezaboravan doživljaj istarskog podneblja.

Spajajući zvuk tradicije i suvremenosti u jedinstvenu cjelinu impresivnog emotivnog naboja, Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove našeg kraja. Ovom će prigodom svojim kantautorskim skladbama udahnuti život i dušu srednjovjekovnim utvrdama, tim uspavanim ljepoticama istarskog krajolika.

Prva od utvrda koju će svojim glasom oživjeti pazinski je kaštel u čijem će multimedijalnom prostoru RocKaštel gostovati u subotu 1. listopada 2022. u 19 sati. Sljedeći je na redu kaštel u Momjanu pored kojeg će održati koncert u nedjelju 2. listopada u 17 sati (u slučaju kiše u Kući kaštela, Trg Sv. Martina), a posljedni ovogodišnji koncert u sklopu programa “Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati” Elis će održati u srijedu 12. listopada u kaštelu starog grada Kršana uz zalazak sunca s početkom u 18 sati.

ULAZ SLOBODAN

Organizator:

Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost

Organizacijska podrška:

Etnografski muzej Istre, Pazin
Pučko otvoreno učilište Buje
Općina Kršan
Turistička zajednica Kršan

Sljedeći događaj