05 - 09
kol
Rab
Mohačeva Vila
Rab
Park Dorka

Kantuni

Rab | Park Dorka

05 - 09.08.2022

Kantuni

KANTUNI_vizual

share

Već sedmu godinu zaredom KANTUNI predstavljaju i promoviraju čarobne ambijente i neponovljive ljepote Grada Raba, otkrivajući jedinstvene rapske lokalitete u spoju s detaljnim ambijentalnim uređenjem, biranom glazbom, urbanom zabavom i kvalitetnom ponudom.

Od petka 5. do utorka 9. kolovoza – svakog dana od 19:00 do 01:00 sati – uživamo na tri birane lokacije: u prekrasnom mediteranskom parku Dorka (Kantun svjetla), tajnovitoj Mahačevoj vili (Skriveni kantun) i veličanstvenom lokalitetu Svetoga Ivana (Kantun doživljaja). Organizatori ove jedinstvene kulturno-turističke atrakcije nizom detalja i uređenjem prostora posebno se trude istaknuti ambijente i doživljaj ovih neponovljivih rapskih lokaliteta.

No, Kantuni su kroz godine prepoznati i kao pozornica za mnoge danas poznate glazbene talente, kao i za prvoklasne glazbene programe poput glazbeno-scenskog spektakla Mozart u vrtu ili koncerta Jelene Radan & Meritas u lipnju ove godine. A sada nas na Kantunima očekuju…

Nina Herr (vokal) i Luka Brenko (gitara) koji su već oduševili ljubitelje dobre glazbe i Kantuna, premijeru na Kantunima očekuje mladi pjevač i autor Nikola Pirc, a s nama je ponovno i sjajni Rabljanin Dejan Kurelić aka Dr. Mellon čiji nastupi nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Posebne poslastice kolovoških Kantuna su, pak, svakako s jedne strane jedna i jedinstvena Ivana Galić u pratnji vrhunskih glazbenika u bandu te, s druge strane, Elma Burnić & Admir Ćulumarević ili FilmMusicOrkestar s njihovom posebnom kombinacijom glazbenih izraza i stilova.

“Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna”, samo je jedna od brojnih poruka zabilježena u knjizi dojmova, ova konkretno od posjetitelja iz Verone, koja najbolje opisuje posebnu atmosferu i oduševljenje posjetitelja ponudom i sadržajima kulturno-turističke manifestacije koja se održava uz potporu i u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Rabom.

Ambijenti, glazba, doživljaji, zabava: Od 5. do 9. kolovoza

Sljedeći događaj

05
kol
Kaštel Gomilica
Meštrovićeve Crikvine
Arthesis