17
ožu
Koprivnica
FUNK

Koncert i radionica: Alice in WonderBand

Koprivnica | FUNK

17. 03. 2023 | 21:00

Koncert i radionica: Alice in WonderBand

AWb Koprivnica sm

share

Vidimo se u petak 17.3. u prostoru FUNK-a na koncertu Alice in WonderBand!
Prije koncerta održat će se radionica pod nazivom “Tijelo kao instrument” u kojoj ćete se moći okušati u stvaranju zvukova svojim tijelom.

Početak radionice: 19:00h (u trajanju od sat vremena)
Početak koncerta: 21:00h
*Prijave za radionicu nisu potrebne. Radionica je besplatna.
*Ulaznice za koncert: 5€

Alice in WonderBand je duo koji spaja world music i nepravilne ritmove Balkana s glazbom tijela i tjelesnim perkusijama. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški nastupaju na kazališnim scenama i na koncertima već 25 godina, koliko su i životni par. Žive u prirodi, u blizini Nacionalnog parka Fruška gora. Njihov jedinstveni stil života dovodi glazbu u vezu s tijelom i prirodom.

Njihovi nastupi su puni života i ritmični, moćni i energični. Uključuju ples, scenski pokret i glazbu. Ovo duboko, iskonsko iskustvo vodi publiku na putovanje Balkanom, kao i u dubine bića. Izvođači stvaraju zajednicu koja pjeva i tapše. Publika se osjeća ukorijenjeno, utemeljeno i inspirirano. Izvode pjesme na jedanaest jezika, a nastupaju širom Europe i na prostoru bivše Jugoslavije.

Oni dokazuju da na vječito burnom balkanskom prostoru postoji jedinstvo kroz kulturu, glazbu, pokret, koje donosi razumijevanje i pomirenje. Trenutno su u europskom programu MOST Balkan Music Export.

Poslušajte njihov novi album:
https://bfan.link/rikataka

Dizajn promotivnog materijala je ostvaren uz podršku MOST Music projekta. MOST Music je složena evropska strategija za balkansku world muziku, koju podržavaju Kreativna Evropa, program evropske komisije za podršku kultura i audiovizuelni sektor – www.mostmusic.eu

ENG
Balkan sounds with a difference! The Alice in WonderBand from Serbia celebrates an unusual and convincing genre mix on their debut album RikaTaka, New Balkan Rhythm. The duo is not afraid of new sounds! Acoustic and unusual sounds combine with the music tradition of the Balkans.

Folk songs from Serbia, Croatia, Bosnia, Northern Macedonia, Bulgaria, Moldavia, Greece, Turkey, Kosovo and even Hungary make you curious about the rich musical tradition of the region. They are currently in the MOST Balkan Music Export program.

“RikaTaka, New Balkan Rhythm” is No 7 at World Music Charts Europe in December of 2022.

Sljedeći događaj

18
ožu
Zagreb
Preporodna dvorana palače Narodnog doma
“MEDITERRÁNEO” Concert by Flam-a duo