16 - 18
svi
ISTRA I PRIMORJE
Krk

Krk Etno Fest: Pul Kaštela

ISTRA I PRIMORJE | Krk

16 - 18.05.2024

Krk Etno Fest: Pul Kaštela

Krk Etno Fest: Pul Kaštela

share

Po četvrti put Distune promotion i Kreativni Krk dovode ekskluzivne nastupe renomiranih glazbenih gostiju pod okriljem programa Krk Etno Fest: Pul Kaštela u jedinstvenom ambijentu Frankopanskog kaštela. Ovogodišnje izdanje uključuje i predavanje na temu “Svijet sopila i kantura”.

Program ovogodišnjeg, četvrtog po redu izdanja Krk Etno Festa: Pul Kaštela održati će se u dva dana, 16. i 18.5. i to na dvije lokacije.

U četvrtak, 16.5. u prostoru kina Krk svi zainteresirani mogu poslušati zanimljivo predavanje pod nazivom: “Svijet sopila i kantura”. Predavač je Marijan Orlić Senkić – čuvar zvuka otoka Krka. Gospodin Orlić Senkić je prošlogodišnji dobitnik titule osoba godine na otoku Krka i dobro znano lice i izvan granica samog otoka. Spomenuti otočni sopac, kantur, graditelj sopela, a posljednjih godina i učitelj njihove svirke kao i domaćeg kanta i dalje aktivan i s velikim entuazijazmom prenosi svoje znanje s generacije na generaciju.

Jednom rječju jedinstvena prilika za upoznati i otkriti sve čari drevnog instruementa i zaštitnog znaka otoka kad je riječ o tradiciji: sopile.
Ulaz je slobodan.

Drugog dana festivala, u subotu 18.5. očekuje nas cjelovečernji koncert iznimnih autora i autorica koji se svojim izričajem uklapaju u programsku shemu festivala. Premijerno na Krk dolazi Matija Dedić u društvu svoje kćerke Lu. Publika može očekivati jedinstven repertoar skladbi u solo izvedbi, ali i duetu, a koje potpisuje velikan Arsen Dedić.

Jedan od albuma koji je obilježio prošlu godinu je svakako i “Ode dite” od blues virtuoza Adama Semijalca. Adam dolazi na Krk u posebnom aranžmanu, zajedno s članicama zadarskog zbora Fige izvesti će hvaljeni album u cjelosti.

Koncertnu večer zaokružuju sa još jednim premijernim nastupm na Krku, Balkan Zoo & Nina ČorićBalkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Iskusni glazbenici iza kojih je hvaljeni zadnji album  “Recylce” rekli bi napokon dolaze i na otok Krk. Napomena: u slučaju nepovoljnog vremena koncert se prebacuje u kino Krk.

Ulaznice:

PRETPRODAJA: 13 €
NA DAN KONCERTA: 15 
PRODAJNA MJESTA: Dallas music shop (Rijeka) // Entrio

Sljedeći događaj

16
svi
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Krankšvester u Vintage Industrial Baru