16 - 17
lip

Krk Etno Fest: Pul Kaštela #2

|

16 - 17.06.2022

Krk Etno Fest: Pul Kaštela #2

39

share

Nakon više nego uspješnog prvog izdanja Krk Etno Fest dobiva svoj nastavak. U festivalskom formatu od dva dana 16. i 17.06., krčkoj, ali i široj publici predstaviti će se aktualna imena s etno / world / jazz / blues / folk izričajem.

Na ovogodišnjem izdanju premijerno nastupaju trio Franolić Ćulap Gabrić, poseban nastup priprema Afion, dok Če bo bo če na na s napjevima Balkana otvaraju festival, a world progressivci Doringo ga zatvaraju.

Krk Etno Fest: Pul Kaštela, događa se na sceni zidine, preciznije dvorište OŠ Fran Krsto Frankopan. Započni glazbeno ljeto na Krku!

AFION
Afion je zagrebačko-skopsko-malmeški world music sastav koji je na sceni od 2003. godine. Inspiraciju nalaze pretežito u folkloru hrvatskog i makedonskog područja. Tradicijske pjesme pretaču u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije.

ČE BO BO ČE NA NA
Če bo bo če na na, četveročlani je sastav iz Rijeke čiji se repertoar sastoji od vlastitih aranžmana tradicionalnih hrvatski napjeva, napjeva Balkana, tradicionalnih romskih te autorskih kompozicija. Pored klasičnog repertoara, publici će se predstaviti i novim materijalom koje spremaju za prvo studijsko izdanje.

DRAŽEN FRANOLIĆ TRIO
Trio Franolić – Ćulap – Gabrić izvodi autorsku glazbu koja spaja elemente arapske, turske i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom. Arapski makami nadopunjuju se s romskim i durskim ljestvicama te s pentatonikom, najčešće u kombinaciji s neparnim ritmovima, što čini orijentalnu glazbu.

DORINGO
Doringo je šesteročlani world music bend iz Zagreba u formaciji Dinko Čvorić (gitara), Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj), Mak Murtić (saksofon, flauta), Lucija Stanojević (violina) i Nika Bauman (flauta). Na festivalu će se predstaviti aktualnim, trećim albumom ”Budem,budem” koji je izašao prošle godine.

Sljedeći događaj

16
lip
Makarska
Ljetno kino Makarska
Hladno pivo