13
srp
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Kultur Shock

Zagreb | Vintage Industrial Bar

13. 07. 2022 | 20:00

Kultur Shock

286540008_7721649791239650_8373977464973363903_n

share

Kultur Shock je osnovan prije 25 godina u Seattleu pod vodstvom sarajlije Srđana „Gine“ Jevđevića koji je oko sebe okupio glazbenike iz ex-YU ali i iz cijelog svijeta, tako da je ovaj bend oduvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli reputaciju underground atrakcije što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa izdavačkom kućom „KoolArrow Records“ Billy Goulda, basiste Faith no More.
U ožujku 2022. bend je objavio remasterirano izdanje svog kultnog albuma „FUCC The INS” (Kool Arrow, 2001) povodom njegove 20. obljetnice, sa singlovima „The Seamstress & The Officers” i „Mastika”, objavljenim u veljači.
Na pomolu je i nova suradnja između njihove etikete Kultur Shock Records i izdavačke kuće Alternative Tentacles Records legendarnog Jello Biafre, sa najavom maksi singla sa pjesmama „King” i „Country Mohammed” s albuma “Integration” (Kultur Shock Records, 2009), te novog studijskog albuma do kraja 2022.
Neke od značajniijih suradnji članova Kultur Shocka na ovaj ili onaj način, bile su s imenima kao što su Esma Redžepova, Serj Tankian, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Koza Mostra, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka…
Ovaj koncert dio je ljetne europske turneje „Back to the New Old World 2022“ tijekom koje će bend osim Hrvatske zasvirati i u klubovima i na festivalima u Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji, Rumuniji, Češkoj Republici, Njemačkoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, dok će u odabranim američkim gradovima nastupiti u ostatku godine.
Postava uključuje neumornog frontmena Srđana Jevđevića na vokalu, trubi i perkusijama, veterane Vala Kiossovskog na gitari, Chrisa Stromquista na bubnjevima, Guya Michaela Davisa na basu, Amy Denio na saksofonu, klarinetu i bouzoukiju te, u dobroj staroj tradiciji Kultur Shocka, predstavljanje novog člana benda – mlade i vatrene virtuozistice Eleni Govetas. Eleni je amerikanka grčkog porijekla i izuzetna multiinstrumentalistica koja svira violinu, saksofon, zournu i udaraljke, kao pandan Amy Denio u furioznom ženskom duetu moćnih solistica, kako na pozornici, tako i u studiju.

Sljedeći događaj

13
srp
Zadar
Crkva sv. Donata
Bor Zuljan