02
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Laibach

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

02. 04. 2022 | 20:00

Laibach

Laibach

share

Laibach opet zauzima Lisinski

2. travnja očekuje nas posebna kombinacija koncerta i kazališta nastala prema motivima i tekstovima njemačkoga dramatičara Heinera Müllera u njihovoj interpretaciji

Četiri godine nakon jednog od najboljih koncerata u Hrvatskoj, Laibachova jednokratnog projekta ‘Naše pjesme, vaši snovi’ održanog u proljeće 2017. Laibach se vraća u dvoranu Lisinski u Zagrebu.

Ovaj poseban projekt, apolitično politički mjuzikl Wir sind das Volk (Mi smo narod) pokrenut je 2019. godine kada je skupina Laibach dobila poziv dramaturginje i redateljice Anje Quickert, voditeljice međunarodne udruge Heiner Müller Gesellschaft, koja je predložila sudjelovanje u predstavi.

Premijera je održana u kazalištu HAU u Berlinu (Hebbel am Ufer) 2020., nakon čega su uslijedile još dvije izvedbe prije nego što je epidemija obustavila projekt. Za slovensku publiku grupa je kasnije pripremila slovensku verziju projekta kojom je krajem kolovoza 2021. otvorila Festival u Klagenfurtu i dva puta rasprodala dvoranu Kina Šiška.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Laibach će sada, zajedno s gostima, prvi puta u Hrvatskoj, tom predstavom uprizoriti nešto manje od dva sata “domoljubne zabave”. Iako se predstava u originalu odnosi na domoljublje temeljeno na njemačkoj književnosti, domoljubni je užitak univerzalan, stoga u showu uživaju ljudi svih nacija.

„Dijalog s mrtvima ne smije biti prekinut sve dok se ne otkrije koji dio budućnosti je pokopan s njima.“

Sudjeluju: Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.

Ulaznice, po cijenama od 200, 250 i 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.

 

 

 

Sljedeći događaj

02
tra
Rijeka
Pogon kulture
The Strange, White on White