08
svi
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Lisinski srijedom: Adam Semijalac i Fige

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

08. 05. 2024 | 20:00

Lisinski srijedom: Adam Semijalac i Fige

Lisinski srijedom i Izvorišta: Adam Semijalac i Fige

share

Lisinski srijedom i Izvorišta: Adam Semijalac i Fige

Adam Semijalac, donedavno poznatiji kao Bebè Na Volè, originalno je ime na glazbenoj sceni već dva desetljeća, tijekom kojih se istaknuo kao jedan od najvažnijih domaćih blues-gitarista, pjevača i autora. Svojim je albumima Time of great depression i Hate is a wonderful thing 2015. i 2018. privukao pozornost šire glazbene scene, da bi prošle godine dvama albumima predstavio originalnu stilsku viziju tradicijskoga glazbenog naslijeđa.

Prvi prošlogodišnji album Moje srce se reskoli album je s obradama narodnih pjesama koji je Adam snimio u suradnji s našom uglednom etnoglazbenicom Dunjom Knebl, dok je samostalan autorski album Ode dite izuzetno glazbeno djelo nadahnuto glazbenom baštinom i folklorom našega podneblja, koje je oduševilo i domaću i inozemnu publiku i kritiku. Na albumu je Adam odsvirao tradicijske instrumente dangubicu i bugariju na originalan, bluzerski način stvorivši dojmljivo glazbeno pseudonaslijeđe.

Album Ode dite objavljen je u svibnju 2023., a koncertnu promociju doživio je tek godinu poslije jer je sam album sniman u teškoj životnoj situaciji za Adama, koji je nakon operacije karcinoma štitnjače izgubio glas. Na albumu je uspio otpjevati sve pjesme, ali glas mu se nije dovoljno oporavio da bi mogao održati cjelovečernji koncert. Na ovom će ga koncertu stoga pratiti članice zadarskoga zbora Fige, s kojima je već nastupio prošle godine.

Lisinski srijedom & Izvorišta premijerno predstavljaju koncertnu promociju cijeloga albuma Ode dite vokalno osnaženoga glasovima Vinke Bedeković, Zrinke Džoić, Tine Mijolović, Ines Stefanovske i Ana-Marije Zubčić.

Sljedeći događaj

08
svi
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Dub Pistols u Vintage Industrial Baru