15
velj
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a u Klubu Komedija

Zagreb | Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

15. 02. 2024 | 20:00

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a u Klubu Komedija

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a u Klubu Komedija

share

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a najavili koncertnu promociju albuma “Candide”

Mario Bočić naš je zapaženi saksofonist i kompozitor, a “Candide” je njegov debitantski  autorski album nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. “Candide” je na svim digitalnim platformama objavljen krajem prošle godine, a snimljen je 2022. u studijima HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera. Realizacija ovog sjajnog glazbenog projekta ostvarena je u suizdavaštvu Croatie Records i HRT-a.

Klubu Komedija (ex Kontesa) Bočić i Jazz orkestar HRT-a nastupit će u četvrtak, 15. veljače s početkom u 20 sati, gdje će ujedno upriličiti promociju novog albuma, a ulaz je slobodan.

“Candide” ili optimizam, bio je Bočićev lajt motiv i misao vodilja pri stvaranju ovog jedinstvenog izdanja, kako bi kroz svoju glazbu unio dašak optimizma u svijet. Album na kojem se nalazi sedam skladbi za koje glazbu potpisuje sam Bočić, a aranžmane Luka Žužić, Emiliano Sampaio, Miron Hauser Štěpánka Balcarová, uskoro će biti dostupan i na vinilu.

Mario Bočić je saksofonist koji se virtuoznošću te jedinstvenim tonom ističe među talentiranim glazbenicima na domaćoj jazz sceni. Nagrađivani glazbenik, školovan u Grazu i Klagenfurtu (klasični i jazz saksofon), sudionik je niza projekata i sastava te preko deset godina stalni član Jazz orkestra HRT-a. 

Album “Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a – Candide” slušajte na svim digitalnim platformama.

Sljedeći događaj

16
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Zagrebačka filharmonija – Crveni ciklus: In Memoriam Lovro von Matačić