30
tra
Zabok
Krčma Polanović

Mary May - Proljeće u Zaboku 22

Zabok | Krčma Polanović

30 .2022

Mary May - Proljeće u Zaboku 22

mary may

share

„To mi je već rekao Anto Perković, da kad počnem pjevati kao da više nisam tu, kao da sam netko drugi, negdje drugdje. Cijeli život imam ogromnu tremu prije nastupa, a čim stanem na pozornicu sve to potpuno nestane. Nastupi su mi inače vježba ekstremne prisutnosti, osjećam se jako fokusirano, a najčešće me iznenade fotografije s nastupa jer mi nikako nije jasno što sam to radila. To mi je jako zanimljivo i mislim da ne moram u potpunosti razumjeti što se događa, samo to prihvatiti i cijeniti”

Iza ovog citata za portal Glazba.hr stoji Mary May, pravim imenom Marija Butirić. Ona je 2017. u suradnji s producentom Mark Mrakovčićem objavila svoj album prvijenac “Things You Can`t Put Your Finger On” koji je zaradio nominaciju za nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album alternativne glazbe”, a kritika i publiku potvrdile su da se radi o zaista sjajnom izdanju. Folk americana s elementima popa i bluesa. Tako bi se mogla opisati glazba Mary May. Surađivala je s bendovima kao što su M.O.R.T. i Mayales, kao i Domagojem Šimekom (She Loves Pablo), objavila je i album s projektom Willow Avenue u suradnji s Antom i Jakšom Perkovićem.

Nedavno je svjetlo dana ugledao spot za pjesmu “Don’t Call Me Baby” koja će se naći na njenom drugom studijskom albuma. Uz nju će na pozornicu ovom prilikom stupiti i njen bend koji čine Luka Čapeta (gitara), Marin Živković (saksofon), Borko Rupena (bubnjevi) i Jakša Perković (bas).

Što je tako posebno oko Mary May moći ćete se uvjeriti na Proljeću u Zaboku. U pametne mobitele i rokovnike valjda upisati subotu, 30. travnja, mjesto je ljetna pozornica Krčme Polanović. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio. Na dan će koštati 50 kuna. Kupnjom ulaznice za koncert ostvaruje pravo na vođenu turu u pivovari Novoj Runda.
Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?

Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, biciklijada – za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi. Sigurno smo vam zagolicali maštu, ali strpite se još malo: više informacija objavit ćemo uskoro!

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok.
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Sljedeći događaj

30
tra
Krk
Plaža Plav
Prvomajski inkubator 2022