30
tra
Krk
Plaža Plav

Prvomajski inkubator 2022

Krk | Plaža Plav

30. 04. 2022 | 21:00

Prvomajski inkubator 2022

Profile photo@2x

share

Udruga Kreativni Krk sa zadovoljstvom objavljuje „povratak“ festivala Prvomajski Inkubator. Zbog mjera uzrokovanih COVID19 pandemijom, marljivi su članovi udruge u protekle dvije godine morali „prilagoditi“ dugogodišnju organizaciju poznatog krčkog festivala. Tako se 2020. godine festival nažalost nije ni održao, dok je 2021. godine preuzeo virtualni oblik. Ove se godine Prvomajski Inkubator konačno vraća u grad Krk u punom sjaju!

Prvomajski Inkubator (PI2022) je festival kojeg možemo podijeliti na glazbeni i likovni dio. Svaki za sebe ispituje zadani problem centralne teme na sebi specifičan način. Ovogodišnja tema koju će festival obraditi je: “Kultura i COVID19”.

Glazbeni program Prvomajskog Inkubatora najstariji je i najprepoznatljiviji dio samog festivala, a održat će se u subotu, 30. travnja. Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe da nam se pridruže na dobroj staroj lokaciji – plaži Plav, s početkom u 21:00h te s nama proslave „povratak“ Prvomajskog Inkubatora. Za odličnu atmosferu i dobar provod pobrinut će se sljedeći izvođači: Marinada, Barbara Munjas i DJ Ana Antonova * Morikone!
Ulaz je, kao i svake godine, besplatan a dobar provod zagarantiran!

„Inkubator“ slavi Praznik rada, a ujedno služi i kao platforma za kritički osvrt na trenutno stanje u svijetu, gospodarstvu i tržištu rada. Ove godine tema likovnog djela „Inkubatora“ jedna je od najaktualnijih u protekle dvije godine – COVID19 pandemija. U sklopu „novog normalnog“ sasvim normalno je došla prilagodba da se radi „od doma“. Ovom izložbom ispitujemo i prikazujemo na koji su način umjetnici iz različitih sfera umjetnosti funkcionirali i stvarali unutar svog doma, odnosno, „radne sobe“. Pozivamo umjetnike da prate objavu natječaja, a sve zainteresirane da nam se pridruže u galeriji Decumanus na otvorenju izložbe u petak 29. travnja, s početkom u 19:00h. Performans koji prethodi izložbi trajat će 5 dana, a sama će se izložba sastojati od radova nastalih tijekom performansa. Spajanje višednevnog performansa s izlaganjem nastalih radova specifičan je koncept kojeg još nismo vidjeli u sklopu „Prvomajskog Inkubatora“, a izložbu će posjetitelji moći pogledati do 12. svibnja.

„Prvomajski Inkubator“ ima već desetljetnu tradiciju održavanja i zaista je esencijalna manifestacija u kulturnom životu grada Krka. Spajanje više grana umjetnosti čini ovu manifestaciju jedinstvenom u gradu Krku, a Udruga Kreativni Krk uspješno potpisuje organizaciju od 2010. godine.

Sljedeći događaj

30 - 19
tra
Zagreb
Zagrebačko kazalište mladih – Dvorana Istra
MAGELLI – MR.LEE & IVANESKY