20
tra
Rijeka
Pogon kulture

Michelle Gurevich

Rijeka | Pogon kulture

20. 04. 2023 | 20:00

Michelle Gurevich

329549634_1920510574950530_6723681463017820944_n

share

Posebna gošća jubilarnog 10. izdanja Impulse Festivala je kantautorica Michelle Gurevich. Na festival dolazi predstaviti aktualni, šesti po redu album “Ecstasy in the Shadow of Ecstasy”. Ne propustite doživljaj intimnih balada na palubi botela.
𝙈𝙄𝘾𝙃𝙀𝙇𝙇𝙀 𝙂𝙐𝙍𝙀𝙑𝙄𝘾𝙃
Njezina glazbena priča započela je s debitantskim albumom “Party Girl” (snimljen u spavaćoj sobi) koji je “nepoznatim kanalima” stigao u zemlju njezinih predaka (Rusija). U ubrzo krenula svojim putem trešteći s jahti ruskih milijardera i kao melodije majki diljem Ukrajine. Kći balerine iz Kirova i inženjera iz Lenjingrada, Michelle je odrasla slušajući roditeljsku zbirku sovjetskih i europskih ploča iz 70-ih. Uz redovito rasprodane koncerte u gradovima poput Istanbula, Berlina, Varšave i Atene, Michelle je uspostavila nišu koja uključuje istočnoeuropsku dijasporu, berlinsku queer scenu i one s ukusom za melodramatične balade Charlesa Aznavoura, Zekija Mürena i Nikolaja Slichenko. Iako njezini koncerti uključuju više živih aspekata i postavu glazbenika, ona nastavlja proizvoditi glazbu u svojoj spavaćoj sobi, održavajući intimnost i jedinstvenost izražaja – od svoje spavaće sobe do vaše. Žanr koji se djelomično temelji na elementima melodije i stila, ali još više, prepoznatljivom fatalističko-slavljeničkom pristupu pisanju pjesama.
Michelle Gurevich i u novom albumu pronalazi nove prilike za sirovost i ranjivost u kolekciji pjesama o beskrajnoj želji. Teme koje se ponavljaju su ushićenje koje se traži i pamti, umjetnost i ukus za život, romantični prijatelji do kraja i putevi kojima se ne ide. Dekadentne, dramatične i iskrene, starinske klavijature i sintisajzer nude usamljenu izvedbu veličanstvenog iskustva, a glas uvijek u prvi plan donosi šarm šansone. Balansriajući između grandioznih retro motiva i iznenađujuće iskrenosti, pjesme Michelle Gurevich su tragikomične, melodijski vođene, sentimentalne i lebdeće u tamnom glamuru. Ona kombinira humor s mračnim realizmom u zadimljenim i intimnim baladama isporučenim oštrim i fatalističkim tekstovima.
Jubilarno 10. izdanje Impulse Festivala održati će se od 17. do 23. travnja.

Sljedeći događaj

20
tra
Križevci
Kozmološki centar
Svemirski koncert