26
lis
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Mimika Orchestra u Vintage Industrial Baru

Zagreb | Vintage Industrial Bar

26. 10. 2023 | 20:00

Mimika Orchestra u Vintage Industrial Baru

share

Mimika Orchestra ponovno nastupa u Zagrebu

Mimika Orchestra nakon gotovo godinu dana ponovno nastupa u Zagrebu s materijalom iz najnovijeg albuma Altur Mur (“Hram mora”, na izumrlom veljotskom jeziku s otoka Krka), prethodnog albuma Divinities of the Earth and the Waters i eksluzivnom premijerom dvije nove skladbe s još nesnimljenog najnovijeg projekta.

Mimika Orchestra su prije trinaest godina u Londonu osnovali skladatelj i multiinstrumentalist Mak Murtić i vokalistica Maja Rivić, te vas “vode na putovanje u izgubljenu dušu Mediterana” i u “Staroslavenske ceremonije”.
Autor glazbe Mak Murtić kaže da je album Altur Mur “vizija nepostojećeg mjesta na Mediteranu, gdje se isprepliću kulturna i osobna reinvencija”. Tekstove je pisala Marta Kolega za koju je rad na albumu bilo “putovanje jadranskim otocima, atmosfera, način ponašanja, jezik, životni stil, pogledi na svijet” koji je uklopila u “priču koja odjekuje Odiseju”. Album Divinities of the Earth and the Waters mračnija je pak priča o “pogrebnoj ceremoniji kroz staroslavenske rituale putem progresivne glazbe, jazza, rocka i tradicionalnih utjecaja”.

Mimika Orchestra eklektičan je dvadeseteročlani sastav koji izvodi svoj, prepoznat materijal i kroz glazbu i scenski nastup vodi publiku u ekstazu ritma i emocije.

Sljedeći događaj

26
lis
Dubrovnik
Atrij Kneževa dvora
Jesenski glazbeni moskar: DSO i Branimir Pustički