05
svi
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Mimika Orkestar

Zagreb | Vintage Industrial Bar

05 .2022

Mimika Orkestar

21

share

U četvrtak 05. svibnja vraća se Mimika Orkestar, suvremeni narativni scenski jazz world spektakl.

Orkestar postoji od 2010 godine (osnovan je u Londonu) te u Hrvatskoj djeluje od 2016 godine pod vodstvom skladatelja, saksofonista, sopca i dirigenta Maka Murtića. Orkestar je nastupio na mnogim prestižnim festivalima po Europi a same skladbe koje izvodi orkestar (autorske) su izvedene i u SADu, Kini i Kanadi, te po cijeloj Europi.

Na prethodnom albumu / suiti i živom nastupu program Mimika orkestra se bavio Staroslavenskim vjerovanjima, mitovima, i legendama u pogrebnoj procesiji.

Orkestar trenutno nastupa s dva programa, sa zamišljenom mitskom pogrebnom ceremonijom usred Balkana, te s novijim programom koji se bavi mediteranskim bazenom, kulturama i civilizacijama, kao i svakodnevnim prezentacijama i ljudskim odnosima na zamisljenom otoku usred mora, sa beskonačnim maskenbalom u narativu.

Glazba orkestra je svojevrsna kombinacija orkestralnog “third-stream” jazza, nasljedstva lokalnog folklora i progresivnog rocka. Teatralni pristup ansambla uz samu glazbu uvlači publiku u niz događaja i emocija.

Sljedeći događaj

05
svi
Zagreb
Klub Močvara
Damir Avdić