01
velj
Zagreb
Tvornica kulture

Nagrada Elector

Zagreb | Tvornica kulture

01. 02. 2023 | 20:00

Nagrada Elector

logo-web-3_popravak

share

Nakon sjajnog partyja na prvom ELECTORU u veljači ove godine, organizatori su najavili drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade koja odaje priznanja na području domaće elektroničke scene. Druga dodjela ELECTORA održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture, a novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2022. godini.

“Nakon odličnih reakcija na prošlogodišnju, prvu dodjelu nagrada ELECTOR, spremni smo za drugu generaciju dobitnika koji su se istaknuli kroz 2022. Riječ je o godini od posebnog značaja za čitavu glazbenu industriju, tijekom koje se slavio povratak festivala, koncerata i clubbinga, nakon dvije godine borbe s pandemijom. Na tom novom valu entuzijazma, iščekujemo i drugu dodjelu nagrada ELECTOR u zagrebačkoj Tvornici kulture”, rekao je ovogodišnji direktor nagrade ELECTOR Arsen Pavešić.

Nagrada će se dodijeliti u devet kategorija i to u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla godine, House singla godine, Bass singla godine te Electronica singla/EP-a godine. Novost je da se u drugom izdanju ELECTORA zbog velikog broja izdanja otvara nova kategorija. U toj kategoriji se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Electronica podrazumijeva pravce i fuzije ambijentalne i eksperimentalne glazbe, leftfield, lo-fi, abstract, raw i sl. Također će biti nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem.

Sljedeći događaj

01
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Klapa Šufit