04
svi
Zagreb
Grof Melin

New Gondoliers u Melinu

Zagreb | Grof Melin

04. 05. 2024 | 20:00

New Gondoliers u Melinu

New Gondoliers u Melinu

share

4. svibnja uz lokalnu zagrebačku podršku, instrumentalno-vokalni duo Ema&Dan, Splitski indie-folk bend New Gondoliers predstaviti će svoj novi singl i spot ‘The Art Cartel’ uz koju temu s novog albuma.

Njihov debitantski album ‘Escape Town’, NACIONAL je uvrstio među najbolje albume iz 2021.

„Escape Town“ je ukopan u topli južnjački zvuk iz kojeg progovaraju narativi Elvisa Costella, Boba Dylana i J.J. Calea i posjeduje karakteristike albuma ceste. No radi se o zanimljivoj igri podneblja i glazbene priče. Glazba odgovara narativu neke mitske vožnje američkom cestom Route 66, ali tekstovi kroje drukčiji krajolik, onaj mediteranski.

Ako volite domaće bendove The Strange, The Marshmallow Notebooks i My Buddy Moose, onda će vam se zasigurno svidjeti i New Gondoliers.Rad New Gondoliersa datira čak petnaest godina unatrag. Oformili su ga splitski glumac, mimičar i dramski pedagog Alen Čelić (gitarist, vokal i koautor pjesama) i bubnjar Veljko Popović (bubnjar). Njihov prvi album je ukopan u topli južnjački zvuk iz kojeg progovaraju narativi Elvisa Costella, Boba Dylana i J.J. Calea i posjeduje karakteristike albuma ceste. Radi se o zanimljivoj igri podneblja i glazbene priče. Glazba odgovara narativu neke mitske vožnje američkom cestom Route 66, ali tekstovi kroje drukčiji krajolik, onaj mediteranski.

Na novom albumu “Broken Record” kojeg promoviraju ovo proljeće i ljeto, zvuk se u odnosu na prvi proširuje glazbenim vokabularom žanrova kao što su funky  i indie rock sa čvrstim hip hop groovovima. New Gondoliers su Alen Čelić na gitari i vokalu, Veljko Popović na bubnjevima, Rudi Vučemilović na basu, Duje Ružičić na trubi i usnoj harmonici i Nina Ipavec kao prateći vokal.

Više o bendu možete saznati na njihovoj web stranici www.newgondoliers.eu a njihov prvi album “Escape town” poslušati na spotify, deezer i drugim streaming glazbenim platformama 

Ulaz: 20h
Koncert: 21h
Upad 5€ na ulazu

Sljedeći događaj

04
svi
Varaždin
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu – Veliko gledalište
Tichek se oženil – HNK Varaždin