16
stu
Šibenik
Azimut

NORMAN BEAKER TRIO

Šibenik | Azimut

16. 11. 2021 | 20:00

NORMAN BEAKER TRIO

Norman Beaker Trio

share

Norman Beaker (rođen Norman Hume, 21. lipnja 1950., Manchester, Engleska) blues je gitarist, vokalist, tekstopisac, glazbeni producent koji aktivno sudjeluje na britanskoj blues sceni od ranih 1970-ih.
Norman Bakeru je 2017 godine ukazano veliko priznanje postavši članom prestižnog američkog društva „Blues Hall of Fame“. Priznanje je tim veće jer je Norman Baker postao tek sedmim britancem primljenim u ovo prestižnom društvo. Britansko članstvo u „Blues Hall of Fame“ predvode Eric Clapton, Jack Bruce, John Mayall …
Norman Beaker se više od četiri desetljeća nalazi u vrhu britanske blues scene. U tom periodu intenzivno je surađivao sa Alexis Kornerom, Graham Bondom, Jack Bruceom, Paul Jonesom, Eric Burdonom te mnogim drugima.
Dolaskom u Ameriku očarao je B.B. Kinga koji ga je nazvao „bijelim Freddy Kingom. U SAD-u je također surađivao sa vrhunskim glazbenicima ; B.B.King, Jimmy Rogers, Buddy Guy, Lowell Fulson, Chuck Berry, John Lord…etc.
Glazbenici u njegovom bandu redoviti su muzičari na turnejama velikana kao što su Chris Farlow i Van Morrison što također govori o veličini i značaju Normana Beakera.

https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Beaker
https://www.normanbeaker.com/

Napomena:
Uz ulaznicu, moraju predočiti važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu ili negativan test koji nije stariji od 48 sati. Covid potvrdu moguće je zatražiti putem sustava e-Građani ukoliko ste:

– cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2 ili ukoliko ste preboljeli bolest COVID-19 ili

– ukoliko imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2 te

– ukoliko je navedeno evidentirano u centralnoj bazi podataka Ministarstva zdravstva.

Sljedeći događaj

16
stu
Zagreb
Crkva Bezgrješnog Srca Marijina
Zbor HRT-a – Sfumato | Boris Papandopulo: Hrvatska misa