24
sij
Pula
Istarsko narodno kazalište – Kazališna kuća Pula

Pablo Rossi u INK

Pula | Istarsko narodno kazalište – Kazališna kuća Pula

24. 01. 2023 | 19:30

Pablo Rossi u INK

Pablo_Rossi.jpg.750x0_q92_crop_upscale

share

Veleposlanstvo Brazila u Hrvatskoj, uz potporu Grada Pule, organizira klavirski recital brazilskog glazbenika Pabla Rossija, koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u utorak, 24. siječnja 2023. godine, s početkom u 19:30 sati.

Pablo Rossi, pobjednik „1st Nelson Freire National Competition for New Brazilian Talents“ 2003., gradi briljantnu glazbenu i umjetničku karijeru. Prvu nagradu, kao sudionik brojnih natjecanja za pijaniste, osvojio je sa sedam godina, a od tada je pobijedio na njih više od deset.

Kao solist nastupao je s brojnim komornim i simfonijskim orkestrima, a u prethodnih pet godina održao je više od osamdeset recitala u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama, Africi i Južnoj Americi. Surađivao je mnogim istaknutim dirigentima današnjice te nastupao u značajnim europskim i svjetskim koncertnim dvoranama. Dobitnik je nekoliko značajnih pijanističkih nagrada, a diplomirao je i magistrirao s visokim ocjenama na Konzervatoriju Čajkovski, pod vodstvom renomirane pijanistice Elliso Virsaladze.

Na programu klavirskog recitala Pabla Rossija u Istarskom narodnom kazalištu, naći će se djela Beethovena, Chopina, Kriegera i Villa Lobosa.

Sljedeći događaj

25
sij
Rijeka
Dnevni Boravak
Japanski Premijeri & Vava