04
srp
Zagreb
Klovićevi Dvori

Pandapulo Kvartet

Zagreb | Klovićevi Dvori

04. 07. 2022 | 20:00

Pandapulo Kvartet

283966801_462046929060505_3917337163199307269_n

share

Nikola Fabijanić, sopran saksofon
Gordan Tudor, alt saksofon
Goran Jurković, tenor saksofon
Tomislav Žužak, bariton saksofon

Gordan Tudor: Scene
Davor Bobić: Choral i scherzando
Tomislav Uhlik: Papandopulijada
Mirela Ivičević: Goldspell
Petar Obradović: Petrichor

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista: Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon. Svi redom diplomirali su u razredu profesora Dragana Sremeca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista.

Uz redovito koncertiranje, članovi Kvarteta također se bave i pedagoškim radom na muzičkim akademijama i glazbenim školama, a djeluju i kao mentori predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nastupi Papandopulo kvarteta praćeni su burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike, stoga sastav s pravom nosi epitete najznačajnijeg i najeksponiranijeg domaćeg komornog sastava. Osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe hrvatskih i inozemnih autora koji mu često posvećuju svoja djela, a kontinuirano surađuje I s brojnim istaknutim glazbenicima, ansamblima i orkestrima.

Sljedeći događaj

05
srp
Zagreb
Klub Močvara
DeezNuts i .upset