08
kol
Rijeka
Trsatska gradina

Trsatska gradina: Zvjezdan Ružić - Pianotron

Rijeka | Trsatska gradina

08. 08. 2023 | 21:30

Trsatska gradina: Zvjezdan Ružić - Pianotron

Zvjezdan Ruzic

share

Zvjezdan Ružić je hrvatski pijanist, skladatelj i aranžer rođen 21. lipnja 1988. godine u Rijeci. Tijekom svoje karijere, Zvjezdan je 6 puta nagrađen od strane Hrvatske Glazbene Unije za najboljeg jazz pijanista u Hrvatskoj, dok su njegovi albumi čak 5 puta nagrađivani prestižnom nagradom Porin.

S 19 godina krenuo je studirati jazz klavir na Kärntner Landeskonservatorium u Klagenfurtu. Dok je studirao u Klagenfurtu, svaki se vikend vraćao doma kako bi svirao s poznatim glazbenicima s hrvatske jazz, pop-rock i klasične scene. U 2014. godini je osnovao Zvjezdan Ružić Sextet i objavio svoj prvi album The Knightingale Cabaret, godinu kasnije. U 2017. godini objavljuje svoj drugi album Elfin Farewell i po prvi put, zajedno sa Zvjezdan Ružić Sextetom putuje na turneju u Kinu. 2018. godine Ružić objavljuju svoj treći album Pandaland, na kojem je snimio tradicionalne kineske pjesme u svojim jedinstvenim aranžmanima.

Početkom 2019. godine Ružić radi potpuni zaokret u svojoj glazbenoj karijeri. Sa svim prikupljenim znanjem i iskustvom koje uključuju sviranje, aranžiranje i produciranje glazbe kreira Pianotron. Krajem iste godine objavljuje svoj prvi Pianotron album Delightful F.
U 2021. godini u suradnji s Jazz Orkestrom Hrvatske Radiotelevizije objavio je album Giant’s Freedom.
U proljeće 2022. godine objavio je svoj drugi Pianotron album Inspiration na kojem je ugostio divu Josipu Lisac, jednog od najvećih živućih hrvatskih pjesnika Luku Paljetka i svjetski poznati Harlem Gospel Choir iz New Yorka.
***
Ne sumnjamo da će se za ovaj koncert tražiti karta više zato osigurajte svoju na vrijeme.
***
Vrata Gradine otvaraju se u 20:00 sati, a koncert započinje u 21:30 sati.
***
➡️𝐆𝐃𝐉𝐄 𝐊𝐔𝐏𝐈𝐓𝐈 𝐔𝐋𝐀𝐙𝐍𝐈𝐂𝐄?⬅️
⏩U Vintage baru na Trsatskoj gradini
⏩putem portala www.mojekarte.hr
⏩New Sound d.o.o. / Trg maršala Tita 2/ Matulji
⏩Foto Revija / Užarska 28 / Rijeka
⏩Dallas Records Rijeka / Splitska 2a /
⏩Na sam dan koncerta na ulazu u Gradinu

Sljedeći događaj

10
kol
Šibenik
Martinska
Let 3 u ŠČibeniku