21
stu
Zagreb
Klub Močvara

Podrži scenu!: Diskonaut, Mamut i Trizvor u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

21. 11. 2023 | 20:00

Podrži scenu!: Diskonaut, Mamut i Trizvor u Močvari

Podrži scenu!: Diskonaut, Mamut i Trizvor u Močvari

share

Podrži scenu! | Diskonaut, Mamut i Trizvor u klubu Močvara

Vrata 20 h, koncerti 20:30
Upad: besplatan

Diskonaut je četveročlani bend iz Zagreba koji svira autorsku glazbu na hrvatskom jeziku, žanrovsku kombinaciju diska, funka, krautrocka i psihodeličnog rocka, inspiriranog plesnim ritmovima i gruvovima 70’ih godina prošlog stoljeća u kombinaciji s modernim popom i neuobičajenim ritmovima i metrikama. Tematika pjesama inspirirana je popularnom znanošću, sci-fi tematikom i antropološkim pogledom na planet na kojem živimo, promatrajući sa znatiželjom ponašanja i navike koje uzimamo zdravo za gotovo. Diskonaut na stalnu struju nisko-budžetne anksioznosti i brige oko neminovnog smaka svijeta gleda kroz prizmu sreće-u-nesreći. Kad je sve već loše, valja barem dobro zaplesati.

Mamut je hrvatski alternativni metal bend iz Rijeke, osnovan 2017. godine. Mamut je objavio svoj studijski debi “Nihilist” u listopadu 2021. putem izdavačke kuće Snaga
Records, novoosnovane pod-izdavačke kuće Više Manje Zauvijek. S obzirom na simptomatično stanje nihilizma i cinizma u kojem živimo, glavne teme pjesama imaju cilj odražavati to i povezivati ih s osnažujućim filozofijama Nietzschea i Kierkegaarda. Mamut slušateljima želi prenijeti da nisu sami u osjećaju bezvrijednosti i da imaju moć postavljati pitanja, uništavati i stvarati unutar sebe. “Nihilist” je dobio visoke ocjene kritičara, posebno od Balkanrocka, jednog od najvećih regionalnih glazbenih portala, kao i od publike. Bend trenutno radi na nasljedniku debija “Nihilist” i novim pohodima na regionalni metal underground.

Bend Trizvor započeo je s radom u ljeto 2020. godine. Zvuk im počiva na ostavštini legendarnih rock i fusion bendova 70-ih (uključujući i domaće bendove poput Timea), ali s modernim izrazom i uz korištenje moderne tehnologije, poput gitarskih procesora, zvučnih procesora, klavijatura, sampleova i DAW-a. Tijekom prvih nekoliko godina članovi odlučuju ne angažirati dodatne članove nego sve potrebno odsvirati i otpjevati u formi tria, u čijem sastavu su ostali i do danas. 2022. godine bend se priprema za prve koncerte, radi na aranžmanima i konstantnom novom materijalu.

Sljedeći događaj

21
stu
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec
The Frajle u Čakovcu – Rasprodano!