20
lis
Zagreb
Klub Močvara

Princess Chelsea

Zagreb | Klub Močvara

20. 10. 2022 | 20:00

Princess Chelsea

Vizual 2

share

Nakon Jonathana Breeja, Hangtime Agency u Hrvatsku premijerno dovodi još jednu glazbeno ime  s Novog Zelanda! U Močvaru u četvrtak, 20. listopada, dolazi kantautorica i producentica Princess Chelsea! 

Chelsea Nikkel dolazi iz Aucklanda gdje je bila članica bendova The Brunettes i Teenwoolf, a povremeno nastupa i u The Cosbys and Disciples of Macca, u kojem obrađuju pjesme Paul McCartneyja. Trenutno kao basistica svira i u r’n’r bendu Hang Loose. Svoj neobični, pomalo barokni glazbeni izričaj duguje i klasičnom obrazovanju, a inspiracija su joj i nježne melodije girl bendova iz 60-ih koje onda kombinira s noiseom i grungeom.

Njen najveći hit “The Cigarette Duet” koji u ovom trenutku broji preko 76 milijuna pregleda nastao je u suradnji s Jonathanom Breejem, a oboje inače objavljuju albume pod novozelandskom indie pop izdavačkom kućom Lil’ Chief Records. Vrijedi istaknuti i njenu suradnju s poznatim njemačkim elektro producentom Robinom Schulzom na pjesmi “World Turns Grey” iz 2015.

Dosad je izdala četiri albuma, a peti, “Everything Is Going To Be Alright” bi svjetlo dana trebao ugledati u rujnu,dok je istoimeni singl izbacila u veljači ove godine. Njeni spotovi vrlo često su neobični, a svestrana Chelsea u zadnja vrijeme čak ih sama režira.

Ograničeni kontingent ulaznica ranograbilica po cijeni od 130 kuna može se kupiti do 1.8. , nakon toga će im cijena biti 150, a na ulazu će koštati 170 kuna.

Sljedeći događaj

20
lis
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Fio show “Uspomene i Sjećanja”