23
stu
Zagreb
AKC Attack

Pržilica: EXWHITE, The Celetoids, How Yes No

Zagreb | AKC Attack

23. 11. 2022 | 20:30

Pržilica: EXWHITE, The Celetoids, How Yes No

312457520_2660283724108547_2042063762347295153_n

share

AKC Attack predstavlja:
Pržilica: EXWHITE, The Celetoids, How Yes No
23.11. 2022. // 20:30 // 40 kn / 5,31 €
Pržilicu nastavljamo i u studenom, a nama je iznimno drago da smo od početka klupske sezone svaki mjesec uspjeli ugostiti relevantna i zanimljiva DIY imena.

Na rijetko konsolidiranom lineupu za vas prže:

EXWHITE (Punk/Garage, Halle)
https://exwhite.bandcamp.com/
Nije tajna da Halle skriva neke od najzanimljivijih srednjoeuropskih bendova, isto kao što nije tajna da tamošnji bendovi neumorno bilježe broj prijeđenih kilometara i dodaju gradove na popis mjesta u kojima su svirali. EXWHITE jedan je od tih bendova okupljenih oko lokalne Turbo Discos etikete, a prže taj garažni punk u stilu Jay Retarda i The Spitsa s dozom melankolične melodičnosti ovisno o kojem izdanju je riječ. Ne treba puno da se uoči sličnost lokalne scene s onom iz Hallea, stoga i ne čudi da EXWHITE u Zagreb dolaze u paketu sa Celetoidsima u sklopu njihove istočnoeuropske turneje.
THE CELETOIDS (Punk, Zagreb)
https://theceletoids.bandcamp.com/music
Ako se ne varamo priča Celetoidsa počinje nekad 2015., a u njihovu kvalitetu uvjerili smo se na jednom od njihovih prvih gigova održanom u Sretnoj Kući. Naime, usred nastupa benda i naočigled svih prisutnih, Tomi Demencija odradio je performans inspiriran GG Allinom što nije pokolebalo bend, a još manje publiku koja je u onako malom prostoru ostala do samog kraja, pazeći naravno da ne ugazi u Tomijevu minu. Ovo pričamo zato da ne ponavljamo kako su članovi benda svirali i sviraju po bendovima poput Koridora, Mižerije, Modern Delusiona i dr. te kako su aktivni u dovođenju relevantnih punk gostovanja u zagrebačke ćumeze. To ionako već svi znate, a znate i da se Celetoidsi ne ukazuju često, zato nemojte propustiti vjerojatno posljednji ovogodišnji nastup benda u Zagrebu!
HOW YES NO (Post-Punk/Garage, Zagreb)
https://veselajolly.bandcamp.com/album/small-talk
Iako riječ o relativno novom bendu, How Yes No nisu nepoznanica svima onima iole upoznatim sa zbivanjima na regionalnoj punk sceni. Razlog tome ne treba tražiti u činjenici da bend čini jedna od najaktivnijih lokalnih ekipa, bilo da je riječ o broju izdanja ili o broju odrađenih gigova, kako u Zagrebu tako i šire. Neovisno o tome sviraju li s bivšim No No Instigatorom, Parneparom ili Žblj Mozaikom, kad gledate ovaj trio pitate se koja je tajna njihove kemije, a upravo je ona tajna njihovog uspjeha! Tako su početkom ove godine izbacili Small Talk EP, dok su u rujnu ove godine odradili svoju prvu europsku turneju. Prvu s How Yes No, budući da su s gore navedenim bendovima svirali uzduž i poprijeko Europe.
!!! VAŽNO !!!
Kao i na svim Pržilicama, svima mlađima od 18 dajemo 50% popusta prilikom kupnje karte.
Vizual izradila: Ena Jurov

Sljedeći događaj