17
velj
Zagreb
Peti Kupe

PULP: Pearson Sound & Simo Cell @ Peti Kupe

Zagreb | Peti Kupe

17. 02. 2024 | 23:00

PULP: Pearson Sound & Simo Cell @ Peti Kupe

PULP: Pearson Sound & Simo Cell @ Peti Kupe

share

PULP: Pearson Sound & Simo Cell @ Peti Kupe

Pearson Sound kao jedan od najznačajnijih imena u evoluciji bass glazbe zadnja dva desetljeća i Simo Cell kao nasljednik razbijanja žanrova – zajedno zaokružuju zvuk koji promoviramo te su idealna kombinacija za prvo PULP izdanje u Zagrebu!
David Kennedy, poznat i kao Pearson Sound, na raskrižju različitih glazbenih stilova povezuje korijene UK Soundsystem kulture s vrhunskom suvremenom klupskom glazbom. Široko je hvaljen kao producent, DJ i inženjer zvuka te kao jedan od trojice osnivača Hessle Audio imprinta, zbog čega je postao sinonim je za široki spektar bass glazbe.

Pearson Soundova produkcija i DJ setovi prepoznatljivi su po dubokim ritmovima, složenim perkusivnim aranžmanima i preciznim melodijskim detaljima. U suprotnosti s operativnom prirodom iza Kennedyjevih Hessle Audio odgovornosti, njegova Pearson Sound produkcija uvijek je hrabro rezala kroz zvučnike prihvaćajući futurizam u svakoj fazi, što je vidljivo u nizu kultnih izdanja stvorenih za klubove: od heavy-dub minimalizma, njegovih pjesama kasnih 2000-tih inspiriranih temeljnim londonskim klubovima FWD>> i DMZ’, do suvremenih ‘rave’ hitova kao što su Alien Mode iz 2020. i Red Sky iz 2022.

Neprekidan pokret Pearson Sounda potaknut je konstantnim dobacivanjem između produkcije i DJ-inga. Bilo da testira ‘dubplatove’ u klupskim setovima, plovi kroz žanrove editiranjem ili titra u dinamici legendarnih Hessle Audio B3B DJ setova, njegov se potpis stalno razvija.

Simo Cell francuski je talent iz Nantesa. Njegova jedinstvenost u cvjetajućem francuskom krajoliku rezultat je stila na raskrižju mnogih žanrova. Kao DJ i kao producent, on spaja britanske zvukove s eklekticizmom i eksperimentalnim pristupom.
Povezan s engleskim izdavačima kao što su Livity Sound, Timedance i Wisdom Teeth, pariški producent također je duboko uključen u francusku scenu sa svojom izdavačkom kućom TemeT, radeći sa zloglasnom ekipom BFDM te surađujući s umjetnicima kao što su Bambounou, Low Jack i Pilotwings.

Kao DJ u više od desetljeća sudjeluje u nekoliko kolektiva te nije ograničen na jednu scenu ili određeni stil. Njegov izvorni i adaptirani repertoar gradi nepredvidive i dinamične setove.

Sljedeći događaj

18
velj
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Vintage Rock Session II u Vintage Industrial Baru