21
stu
Koprivnica
Domoljub

Rajnard Hraščanec: ‘Kaj je ono mesečina?’

Koprivnica | Domoljub

21. 11. 2023 | 19:30

Rajnard Hraščanec: ‘Kaj je ono mesečina?’

Rajnard Hraščanec: ‘Kaj je ono mesečina?’

share

Rajnard Hraščanec održati će koncert ‘Kaj je ono mesečina?’ u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Na programu će se naći kompozicije hrvatskih skladatelja i pjesme kajkavskog govornog područja u suvremenim aranžmanima.
Nastupit će uz klavirsku pratnju Marina Hraščanca i Nikole Milosavljevića na klarinetu.

Rajnard Hraščanec je završio studij opernog pjevanja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Manchesteru (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. U Velikoj Britaniji ostvario je uloge u operi Francis Poulenca „Dialogues des Carmélites“, te u operi G. C. Menottija „The Medium“, gdje je također imao priliku surađivati i s cijenjenim britanskim dirigentom Peterom Robinsonom te direktorom obuke i repertoara BYO-a, Stuartom Barkerom. Usavršavao se u sklopu odsjeka digitalne produkcije i na odsjeku ‘stage managementa’ te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata (Tangerine Dream, Ron Sexsmith, RNCM Session Orchestra, RNCM Opera…), a bio je i dobitnik prestižne nagrade britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu. Sudionik je multidisciplinarnog umjetničkog projekta i rezidencije ‘Musicville GreenOpera’ koji dovodi mlade umjetnike i njihove mentore zajedno na tri ruralne lokacije u Sloveniji, Austriji i Hrvatskoj. Program rezidencije kulminirat će završnim izvođenjem ‘zelene opere’ u svakoj od zemalja partnera u 2024. godini.

Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom, istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih žanrova te sudjeluje i u internet projektu Moonlight Sessions. Do sada je surađivao s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima: The Gentleman, Sara Renar, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Pokrovitelj koncerta je Grad Koprivnica.

Ulaz je slobodan. Ulaznice za koncert će biti dostupne na blagajni Domoljuba od ponedjeljka 13.11.

Sljedeći događaj

21
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Ansambl Lado: Drmeš, kolo, polka, zurka