09
svi
Rijeka
Pogon kulture

Russian Circles, Helms Alee

Rijeka | Pogon kulture

09 .2022

Russian Circles, Helms Alee

rc

share

Antologijska instrumentalna post metal trojka Russian Circles dolazi u Rijeku na ekskluzivni regionalni koncert. Headlineri Impulse Festivala 2020. su na programu u ponedjeljak, 09.05.2022. u Pogonu kulture u sklopu svoje dugoisčekivane europske turneje!!!

RUSSIAN CIRCLES
Čikaški trio, Russian Circles oduvijek je istraživao dinamike glasnoće, a njihovi albumi vrtoglavo su se izmjenjivali između kaotičnih napada buke i smirujućih, uzvišenih melodija. Sa svojim posljednjim albumom napuštaju zvučno raskrižje različitih glazbenih staza kako bi ponudili najdirektniju i najsnažniju zbirku pjesama u svojoj diskografiji.

Uvodne pjesme na albumu najbolje pokazuju gradaciju svih odabranih tonova, a kada se bubnjevi razbiju i izbrusi bas linija postaje očito zašto se bend vratio u svjetski poznati studio Stevea Albinija gdje su nastali albumi “Enter”, “Geneva” i “Memorial”.

Poslušaj aktualan singl “Arluck” s posljednjeg albuma ”Blood Year” koji slovi za smiraj pred oluju: vješte kombinacije riffova, preciznost bubnja, raspon iz melankolije do nabrijana krešenda.

HELMS ALEE
Helms Alee je također tročlani sastav. Dolaze iz Seattlea, a glazba koju stvaraju više od 15 godina možemo opisati kao kombinaciju zvučnih miješanja teških rifova: od mračnog gitarskog popa i matematičkog rocka u pjesme koje su naizmjence brutalne, himničke i cerebralno privlačne. Odlična su podrška Russian Circlesima na njihovoj nadolazećoj EU turneji. U najavi koncerta poslušajte pjesmu ”Interachind” s posljednjeg albuma ”Noctiluca”.

ULAZNICE:
Ulaznice je moguće nabaviti po pretprodajnoj cijeni u Dallas Music Shoppu Rijeka, Dirty Old Shopu Zagreb i putem mrežnog sustava Entrio po cijeni od 135,00 kn. Na dan koncerta cijena raste na 65,00 kn.

Sljedeći događaj

10
svi
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
DEAD CAN DANCE