19
ožu

Šajeta / Ča-val#2

|

19 .2022

Šajeta / Ča-val#2

Šajeta

share

Šajeta otvara drugo izdanje Ča-vala u Saxu!

Šajeta, kao jedno od zaštitnih imena kultnog istarsko-kvarnerskog Ča-vala, i danas je sinonim za odličan live nastup prožet kvalitetnom glazbom i tipičnim “šajeta” humorom koji naprosto mami osmijeh na lice u svakoj prilici. Nakon dvije godine vraća se Sax u kojem se već potpuno udomaćio, a to znači samo jedno: bit će fešta za pamćenje. U pametne telefone i rokovnike valja si upisati subotu, 19. ožujka. To je ujedno i prva od dvije večeri Ča-val festivala. Na drugoj će 9. travnja, također u Saxu, nastupiti Alen Vitasović.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Klubu studenata Istre “Mate Balota”, koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godina postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, na ulazu će koštati 90 kn. U prodaji će se naći i ograničeni kontingent festivalskih ulaznica za obje večeri po cijeni od 120 kuna.

Na ulazu u Sax biti će potrebno pokazati Digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Na samom ulazu u klub neće biti testiranja.
Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav ‘Yars’ u kojem počinje pisati skladbe na čakavštini, a ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). U vrlo bogatoj, 29-godišnjoj karijeri vrijedi izdvojiti hitove kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Leteća Barbara”, “Lovranske črešnje” i naravno “Moji koraki”, kao jednu od najupečatljivijih pjesama 90-ih u Hrvatskoj.

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063233620218
IG: https://www.instagram.com/sajeta_____/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCzoxPhr0TpT_rJ4Vaviqzkw

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

 

Sljedeći događaj