11
sij
Zagreb
KSET

Širom

Zagreb | KSET

11. 01. 2023 | 20:00

Širom

unnamed (7)

share

U srijedu, 11.01. će u KSET-u nastupiti Širom, slovenski psihodelično-eksperimentalni folk-jazz akustični trio. Širom koncert biti će dio posebnog ciklusa ZEZ koncerata o kojem će informacije biti objavljene naknadno!
Negdje u bratskom svemiru tik do našeg, svemiru jednake količine energije i materije dogodila se fluktuacija u energijskim stanjima zbog čega je on u tom trenutku postao malo drugačiji od našeg. Prolaskom vremena, iako gotovo identičan svemir, nama postaje strani svijet u kojem su generacije različitih oblika života shvaćale svijet oko sebe na drugačiji, manje sebičan i okrutan način. U takvom svemiru javlja se nova civilizacija s vlastitom tradicijom, civilizacija koja nije opterećena simetrijom, zbog čega ima vlastito poimanje glazbe, ritma i melodije. Širom su uspjeli uhvatiti tu glazbu te je s preko dvadesetak instrumenata i nekoliko žanrova i stilova pretočiti u frekvencije i ritmove koji su razumljivi Zemljanima.

Širom je trio koji čine Iztok KorenSamo Kutin Ana Kravanja, a o njihovom se radu može čitati u mnogim relevantnim svjetskim časopisima i portalima kao što su Wire i Quietus.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 € (60,28 kn), na dan koncerta upad je 10 € (75,35 kn).

Sljedeći događaj

13
sij
Zagreb
Tvornica kulture
Lutke na Koncu