05
lis
Zadar
Providurova palača

Strepitz Open Project: Improvizacija i meditacija

Zadar | Providurova palača

05. 10. 2023 | 20:00

Strepitz Open Project: Improvizacija i meditacija

kuzd improvizacija

share

Strepitz Open Project | Improvizacija i meditacija | Zadar, Providurova palača, polivalentna dvorana | Četvrtak, 5. 10. 2023., 20h

Strepitz Open Project
Giovanni Floreani, gajde, vokal, elektronika
Cristina Spadotto, gitara
Gulia Grimaz, naracija
Clarissa Durizzotto, saksofon

Osnovani 1988. godine u talijanskoj regiji Furlaniji, Furclap se od 1996. kao kulturna udruga aktivno bavi istraživanjem narodnih tradicija. Ubrzo se djelovanje Furclapa počelo širiti izvan regionalnih granica, ostvarujući suradnje s drugim kulturnim udrugama i institucijama, istodobno eksperimentirajući s multimedijskim i drugim umjetničkim izričajima. Od 2013. godine Furclap surađuje sa školama kroz različite projekte koji okupljaju glazbenike, glumce, animatore, profesore i studente čime izravno dolaze u doticaj s mladima. Tijekom godina stekli su veliki ugled te se umrežili s brojnim kulturnim udrugama iz različitih zemalja EU, Bliskog istoka i istočne Europe.

Unutar Furclapa djeluje grupa glazbenika pod imenom Strepitz Open Project, a čine je Giovanni Floreani (gajde, vokal, elektronika), Cristina Spadotto (gitara), Gulia Grimaz (naracija) i Clarissa Durizzotto (saksofon). Oni u Zadru predstavljaju svoj novi album “Improvvisazione e Meditazione” (Improvizacija i meditacija). Ovo eksperimentalno i nezaboravno glazbeno putovanje u potrazi za samoostvarenjem istražuje različite aspekte života: zaprepaštenje, aroganciju, slobodu, radost, razočaranje, usamljenost i buđenje, u kojemu meditacija naglašava slabosti ljudskih bića koja često improviziraju, ponekad sa spasonosnim, a ponekad tragičnim rezultatom. Koncert je na rasporedu u četvrtak, 5. listopada s početkom u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaz je slobodan.
______
Ulaz na koncert je slobodan.

www.kuzd.hr

Sljedeći događaj