07
ožu
Zagreb
Dva osam

Šumski, Marinada

Zagreb | Dva osam

07. 03. 2022 | 19:00

Šumski, Marinada

Sumski foto by Ratko Mavar

share

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova – od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova.

Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine. Povodom 30 godina djelovanja u pripremi je novi, šesti album, a nedavno su snimili i glazbu za dječji animirani film “Pisma na kraju šume”.

Marinada je glazbeni sastav iz Rijeke, nastao 2003 godine čija se glazba zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova (pop, elektronika, a capella…). U dosadašnjem radu, objavili su 30-ak studijskih albuma, većinom za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije!

Marin: “Na nastupu u Zagrebu, klubu Dva Osam, prezentirati ćemo novi materijal s albuma ‘Gubljenje vremena’ koji je u fazi miksa i koji bi trebao izaći ovo proljeće. Također ćemo odsvirati i neke naše marinirane hitove sa naglaskom na album ‘Marinada na vrućem krovu’ (2019), kojeg smo radili zajedno s Qwertyjem.”

Sljedeći događaj

07
ožu
Zagreb
Dva osam
Šumski & Marinada u Dva osam