15 - 19
lip
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Bjelovar

Terezijana: Carmina Burana

SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA | Bjelovar

15 - 19.06.2022

Terezijana: Carmina Burana

Terezijana 22

share

Izvođači

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić

Maestro Miroslav Vukovojac – Dugan

Grad Bjelovar s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar po 26. put redu organizira manifestaciju Terezijana.Od 15. do 19. lipnja Bjelovar će predstaviti program koja će vas vratiti u doba carice Marije Terezije.

Uz bogatu i raznovrsnu ponudu koji će predstaviti povijest i tradiciju vezanu uz caricu Tereziju te bjelovarsko-bilogorski kraj, organizatori su pripremili i koncert klasične glazbe. Početak ljeta bit će stvarno za pamćenje jer službeni početak Terezijane počinje  „Carminom Buranom“ podzvijezdama.

U četvrtak, 16. lipnja u 21 sat besplatno uživajte u glazbi na velikoj pozornici na bjelovarskom Trgu Eugena Kvaternika.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod dirigentskom palicom maestra Miroslava Vukovojca-Dugana izvodi planetarno popularno ostvarenje Carla Orffa – kantatu Carmina Burana.

“Himna životne radosti” ili “Moćno ostvarenje glazbe 20. stoljeća” – samo su neki superlativi kojima se obično opisuje ovo Orffovo remek djelo. A zajedno s moćnim i svima znanim zapjevom „O Fortuna“, ne prestaje privlačiti i oduševljavati slušatelje na brojnim pozornicama diljem svijeta.

Zbor od 90 pjevača, četiri solista i 50 glazbenika na jednoj pozornici stvoriti će nevjerojatnu atmosferu pod vedrim nebom Bjelovara. I zato, ne propustite niti vi ovu jedinstvenu priliku i doživite genijalnu glazbu Carla Orffa na 26. Terezijani.

Detaljan program Terezijane pronađite na web stranici.

 

Sljedeći događaj

15
lip
Zagreb
Galerija AMZ
Cave’s Cave