21
tra
Zagreb
Tvornica kulture

The Gentleman - novi datum

Zagreb | Tvornica kulture

21. 04. 2022 | 20:00

The Gentleman - novi datum

The Gentleman /Matej Grgić

share

The Gentleman je svestrani glazbenik dubokog senzibiliteta, kantautor i multiinstrumentalist.

Na koncertu u Tvornici kulture izvesti će pjesme s drugog studijskog albuma „Hide & Seek“. Na pozornici će mu se pridružiti glazbenici koji su svirali na albumu.

“Hide & Seek” je glazbena kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. Album karakteriziraju vrlo osobni tekstovi, raskošni aranžmani gudačkih i puhačkih sekcija, te vrlo neočekivani žanrovski preokreti.

Posebna gošća koncerta je Lana Janjanin. Mlada zagrebačka jazz skladateljica, pijanistica i pjevačica. Tijekom bogate karijere surađivala je s brojnim renomiranim glazbenim imenima i orkestrima, a svjetske pozornice je osvojila kao solo izvođačica, ali i dio jazz mnogih sastava. Debitantski album autorske glazbe pod nazivom “A Minute of Love” Lana je objavila krajem 2018. godine, a iste godine objavljen je i dvostruki album “Miracles” u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz orkestrom HRT-a. Godinu kasnije bila je nominirana i za glazbenu nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine”.Lana je od 2021. godine umjetnička ravnateljica festivala Jazz.hr. Nedavno je objavila Božićni singl „Budi svjetlo“.

Početak koncerta je u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 70 kn. Ulaznice se mogu kupiti samo preko Entrio.hr online te na Entrio prodajnim mjestima.

Prema odluci stožera civilne zaštite koncert se može održati samo uz određene uvjete, tj. provjeru posjedovanja Covid propusnice ili negativanog PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati na ulazu u klub.

Sljedeći događaj