20
ruj
Koprivnica
FUNK

Trio Valerije Nikolovske u Koprivnici

Koprivnica | FUNK

20. 09. 2023 | 20:00

Trio Valerije Nikolovske u Koprivnici

Trio Valerije Nikolovske

share

Glazbeni ciklus “Jazz from the Woods”: Trio Valerije Nikolovske | Koprivnica, FUNK | Srijeda, 20.9.2023., 20h

U sklopu 26. glazbenog ciklusa ‘Jazz From The Woods’ u Koprivnici će u srijedu 20. rujna nastupiti ‘Trio Valerije Nikolovske‘. Koncert će se održati u prostoru Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK u koprivničkom Kampusu s početkom u 20 sati.

Trio u sastavu Valerija Nikolovska – vokal, Viktor Lipić – klavijature i Janko Novoselić – bubnjevi izvesti će program pod nazivom ‘Jazz s potpisom’ koji osim autorskih kompozicija Valerije i Viktora čine i skladbe domaćih skladatelja Mire Kadoića, Igora Geržine i Vladimir Mirčete.

Valerija Nikolovska jedna je od naših najcjenjenijih blues/jazz pjevačica. Publika ju pamti po suradnji s grupom Mayales, te kao vokalnu trenericu u trećoj sezoni TV showa ‘The Voice Hrvatska’, a jazz poklonici poznaju je kao vrsnu interpretatoricu blues, jazz i soul standarda te autorske glazbe. Snimila je dva samostalna albuma ‘The Bright Side of the Blues’ (2000.) i ‘Open’ (2004.), te album ‘Well paid Girl’ (2015.) s Viktorom Lipićem i Jazz Orkestrom HRT-a. Valerija je nominirana za diskografsku nagradu Porin 1999. za najbolji ženski vokal, dobitnica je novinarske nagrade Crni mačak za ženski vokal 2000. i 2001. godine.

Surađivala je s mnogim domaćim i stranim glazbenicima (Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Meri Cetinić, Ivana Kindl, Kristijan Beluhan, Matija Dedić, Elvis Stanić, Majke, Dino Dvornik…). Najnoviji projekt ‘She Ka Ra’ u kojem uz Valeriju sudjeluju Viktor Lipić, Milo Stavros, Ivan Bonačić i Davor Doležal, a koji je nedavno doživio i svoje vinilno izdanje, objavila je koprivnička izdavačka kuća Intek Music. Koncert organizira Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica, a glavni pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Koprivnica, uz podršku Foruma udruga nezavisne kulture FUNK.

Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljni prilog.

Sljedeći događaj

20 - 21
ruj
INOZEMSTVO
Bruxelles i Maastricht
Srđan Bulat u Bruxellesu i Maastrichtu