21
lip
Zadar
Trg Petra Zoranića

Urbofon Live

Zadar | Trg Petra Zoranića

21. 06. 2023 | 17:00

Urbofon Live

Lucija Grabovac

share

Svjetski dan glazbe, kako mu i ime kaže, obilježava se diljem svijeta 21. lipnja. Francuska je prva zemlja koja je krenula slaviti glazbu na ulicama gradova još davne 1982. godine, a ubrzo se inicijativa proširila i na druge europske zemlje, među kojima je i Hrvatska.

Pod okriljem Hrvatske glazbene unije, Svjetski dan glazbe se godinama obilježava u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu i Osijeku, a ove godine ga u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live obilježavamo i u Zadru.

21. lipnja na Trgu Petra Zoranića od 17 sati nastupaju Lucija Grabovac, zbor Fige i Pećo.

Luciju Grabovac znamo kao pjevačicu a capella grupi AKA Crescendo, aktivna je i u triju No Ordinary te mnogoljudnom zadarskom bendu Seven and Counting. Ljubav prema stvaralaštvu i glazbi odvela ju je u nove avanture pa će Svjetski dan glazbe začiniti svojim autorskim pjesmama koje se posljednjih godinu dana kuhaju u studiju i čekaju svoj susret s publikom.

Fige – mještoviti vokalno instrumentalni zbor istovremeno borben i optimističan te vrlo plodonosan, izvedbama tradicijske glazbe na svoj način pokušava učiniti svijet boljim mjestom. Bez sumnje, Svjetski dan glazbe će biti još jedna prilika da nas Fige vrate našim korijenima, ujedine nas kroz pjesmu i pobrišu prostorne i vremenske granice.

Pećo, član zadarskog kolektiva Shelter Team i zadarsko – rabskog dua Kampanari iza sebe ima osam projekata od kojih je najsvježiji Kampanari II, objavljen prošle godine za zagrebački label TDKM. Za Svjetski dan glazbe provest će nas kroz pjesme sa zadnjeg albuma, one matičnog Shelter Teama ali i s nadolazećeg solo albuma ‘Sparina’ koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Uživajmo u glazbi zajedno i proslavimo Svjetski dan glazbe na najbolji način: svirkom uživo!

Program
17:00 – 17:30 Lucija Grabovac
17:45 – 18:15 Zbor Fige
18:30 – 19:00 Pećo

Sljedeći događaj

21 lip - 28 srp
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Sisak
Kulturno Ljeto KKV