17
svi
Zagreb
Klub Močvara

Valley of the Sun i Portman

Zagreb | Klub Močvara

17. 05. 2023 | 19:00

Valley of the Sun i Portman

Valley of The Sun (2)

share

Močvara, srijeda, 17. svibnja. Taj dan si valja ubaciti u planer i označiti masnom bojom. Masnom, a ne nekom drugom zato što će upravo takva večer biti u Močvaru jer u goste dolazi američki stoneri Valley of the Sun i domaće instrumentalne snage Portman. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 14 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, dok će na ulazu koštati 16 eura.

U proteklom desetljeću Valley of the Sun izdao je četiri albuma visokooktanskog rock & rolla/stonera, imajući iza sebe desetke tisuće kilometara na turnejama. Sve to im dakako osigurava bazu obožavatelja koja se iz dana u dan povećava. Na tom putu svakako im pomaže i sjajni novi album “The Chariot” koji će promovirati ovom prilikom u Močvari. Bend je inače nastao 2010. u američkom gradu Cincinnati. Svirali su i tourali s imenima kao što su Truckfighters, Clutch, Red Fang, Royal Blood, Church of Misery, a od festivala valja izdvojiti Hellfest, Desertfest, Valley of the Freaks….

Portman su nastali 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primijetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u veoma prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama. Diskografiju čini „Demo 2006“, nekoliko singlova te dva albuma. Debitantsko izdanje Pereskesije izdali su 2009. godine za američku etiketu Lady records, dok je posljednji album The man who carries a light iz 2013. godine izašao na labelu Klub dostava zvuka, te dva singla u obliku himne za Ferragosto Jam, „Kukavica“ (2012) i „Vanilia“ (2013). Iza sebe imaju nekoliko turneja, te mnoštvo koncerata. Trenutno rade na novom albumu. Članovi Portmana djeluju još kroz bendove kao što su Hesperian death horse, Nokti, Isra.

 

Sljedeći događaj

18
svi
Zagreb
Park Maksimir
Glazbena šetnja Maksimirom