14
kol
Pula
Rojc

Viva La Pola 2022

Pula | Rojc

14. 08. 2022 | 20:00

Viva La Pola 2022

294378853_10225023821556675_4032357390210758584_n

share

Paraf (punk, post-punk, Rijeka)

Ikone punka, post-punka stižu u Pulu. Paraf su 1976. započeli punk revoluciju na ovim prostorima, donijevši novi zvuk, stvorivši generacijske himne kao što su „Moj život je novi val“, „Narodna pjesma“ i dr. Uz album prvijenac „A dan je tako lijepo počeo…“ i izvorni punk zvuk, prvi dio osamdesetih, uz promjene u postavi, donosi zaokret ka post-punk zvuku, i Paraf objavljuju dva, također antologijska albuma „Izleti“ i „Zastave“. Ponovno aktivirani, Paraf pokazuju kako bunt živi zauvijek i kako se i u 2022. može vrhunski i beskompromisno prašiti. Ekskluzivni pulski koncert, donosi vam nastup obje faze benda.

Debeli Precjednik (melodični punk, hardcore, Osijek)

Legendarni Osječani iduće godine proslavit će trideset godina postojanja. U eri turbulentnih devedesetih, Debeli precjednik pronalaze svoje mjesto na sceni, te razvijajući originalnost i svoj melodični hardcore, punk zvuk, nesmiljeno gaze dalje. U dosadašnjoj karijeri odsvirali su više od 500 koncerata, iza sebe imaju četiri europske turneje, a nastupali su sa veličinama kao što su SNFU, NOFX, Jello Biafra, Lagwagon i dr. Na radost mnogih fanova, Debeli precjednik su u Puli, 14.8. a uz „Farmersko srce“ biti će tu i ostale dobro poznate stvari… Let’s have a blast…

Keops (heavy, thrash, groove, Rijeka)

Odlične vijesti stigle su iz Rijeke prije nekoliko godina kada smo dobili info da Keops nastavljaju dalje, uz reorganizaciju u postavi i stilsko okretanje ka tvrđem zvuku. Rezultat je bomba, domaći zvuk na svjetskoj razini. Heavy, thrash, groove, suvremeni pristup i vrhunske stvari. Keops postoji od kasnih devedesetih, i iznimno smo sretni ovoj uzlaznoj putanji, koju Bruno i ekipa definitivno zaslužuju. Ove godine izlazi i album „Road to Perdition“ koji sve navedeno potvrđuje u najboljem izdanju. Definitivno velika stvar za metal scenu u Hrvatskoj, a sada samo treba šibati hrabro dalje, gledamo vas i slušamo, 14.8.

Krešo i Kisele Kiše (punk, rock, ska, Rijeka)

Na ovogodišnji Viva La Pola! stiže još jedan odličan domaći bend. Riječ je o Krešo i Kisele Kiše iz Rijeke, koji rade od 2007. godine. Bend se odlikuje dinamičnošću, punk rock izričajem oplemenjenim brass sekcijom te izravnim tekstovima koji kroz zafrkantski pristup zadiru i otvoreno progovaraju o mnogim temama današnjeg vremena. Bend je do sada objavio tri studijska i jedan live album. U svibnju 2020. izlazi prva polovina novog albuma „Musik fur Idioten“ uz spot za pjesmu „Konjak to go“ a na nastavku se intenzivno radi… Bend je odsvirao troznamenkasti broj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu a s velikim zadovoljstvom ih iščekujemo 14.8., u dvorištu kluba Kotač…

Pokret Otpora (punk rock, Pula)

Pulska scena je nevezano za lokalpatriotizam, definitivno uvijek bila jedna od najproduktivnijih na ovim prostorima. Premda su se u temeljem određenih životnih trenutaka, pojedini bendovi razilazili, strast za glazbom je tinjala dalje, te su se tako osnivali novi bendovi. Igor, Wolgy i Božo su kultna imena pulske scene (K 15, Frontalni udar i dr.) a Pokret otpora je bio nastavak u razvijanju novih ideja. Pokret otpora u svakom slučaju ima taj dobro poznati pulski feeling, no s druge strane je svoj, jedinstven, ne robuje pravilima, i otvara neke nove horizonte. Dečki su ponovno u sedlu, i nastup 14.8. će biti odlična prigoda da pokažu što su od materijala izbrusili u međuvremenu.

Freaktion (alter rock, Pula)

Freaktion je četveročlani alter rock sastav koji postoji od 2018. godine. Odrastajući uz dobru glazbu i bendove kao što su Muse, Red Hot Chili Peppers, Gorillaz, Atomsko sklonište, KUD Idijoti, članovi Freaktiona su stvorili odlične temelje za pokretanje vlastitog benda, što se uistinu i dogodilo. Čestim susretima na probama, spontanošću i otvorenošću, ideje su se nizale jedna za drugom, a rezultirale su mnoštvom originalnih autorskih stvari koje impresioniraju talentom izvedbe, imajući u vidu godišta članova benda. Ova godina je za Freaktion bila iznimno plodna, nastupili su na festivalu školskih bendova Superval kao i na prestižnom INmusic-u. Krajem srpnja odlaze u Njemačku na osmodnevnu mini turneju s bendom New Soul Generation a tijekom ljetnih mjeseci svo vrijeme ulažu i na pripreme za snimanje albuma prvijenca.

Razor (blues, hard rock, Pula)

Bend Razor nastavlja uzlazni trend sve većeg zanimanja mladih pulskih snaga za dobru glazbu. Krenuvši u kolovozu 2021. svoje gušte iskazali su sklonošću prema blues, hard rock glazbi.

Sljedeći događaj

15
kol
Šibenik
Tvrđava sv. Mihovila
Zorica Kondža