20
lis
Zagreb
AKC Attack

Volta & Agenda Afterparty @ Attack

Zagreb | AKC Attack

20. 10. 2023 | 23:00

Volta & Agenda Afterparty @ Attack

share

Volta & Agenda Afterparty: Oberan | Kornet | N/OBE | Stankoff

Renomirani zagrebački klupski kolektiv Volta otvara novu sezonu pomaknutih partyja u klubu Attack te u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom i umjetničkom organizacijom De Facto predstavljaju službeni afterparty repriznih izvedbi plesne predstave Agenda, jednog od najvećih ovogodišnjih međunarodnih plesnih projekata.

Okupljajući hrvatske, belgijske, njemačke, engleske i švicarske plesne umjetnike, Agenda je autorski projekt švicarskih koreografa Simone Aughterlony i hrvatskog redatelja Saše Božića, a glazbu za predstavu potpisuje stalan član VOLTA kolektiva – zagrebački skladatelj, producent i DJ N/OBE. Ovaj VOLTA afterparty proširit će Agendin zvučni svijet DJ setovima članova kolektiva Oberana, Korneta i N/OBE-a, a lineupu se pridružuje i domaći Stankoff – također izvođač u predstavi – koji će se zagrebačkoj publici prvi puta predstaviti u nestandardnoj, mračnijoj i bržoj glazbenoj selekciji.

Agenda Afterparty održat će se 20. listopada u Medikinom klubu Attack s početkom u 23 sata, a prvi i posljednji ovogodišnji blok izvedbi Agende pogledajte 18., 19., 20. i 21. listopada u Zagrebačkom plesnom centru u 20 sati.

Plesna predstava Agenda u svojoj biti umjetnost elektronske glazbe i prostor clubbinga približava suvremenom plesu, evocirajući pejsaž klupske muzike kao prostor bezvremene utopije, njegujući specifičan tjelesni jezik koji proizlazi iz šarolike rejv zajednice ujedinjene kroz klupski groove. Clubbing u Agendi ne stidi se tjelesnog pulsa koji pokreće i publiku i plesače, istovremeno razotkrivajući kompleksna pitanja identiteta, plesnog jezika i heterogenosti klupske zajednice.

Sljedeći događaj

21
lis
Rijeka
Hala Exportdrvo
20. Sajam ploča u Rijeci