21
lis
Zagreb
Peti Kupe

Zagreb Jazz Festival: Ida Nielsen u Petom Kupeu

Zagreb | Peti Kupe

21. 10. 2023 | 20:00

Zagreb Jazz Festival: Ida Nielsen u Petom Kupeu

Zagreb Jazz Festival Ida Nielsen u Petom Kupeu

share

Koncert u Petom Kupeu održat će Ida Nielsen, po mnogima jedna od najboljih basistica svijeta i nekadašnja suradnica velikog Princea.

Zagreb Jazz Festival dovodi dansku bas gitaristicu, skladateljicu i pjevačicu Idu Nielsen. U anketi utjecajne glazbene web stranice Music Radar uvrštena je među deset najboljih basistica svijeta, uz kultne basiste kao što su Stanley Clarke i Victor Wooten. Prekretnica u njezinoj karijeri dogodila se 2010. kad je dobila poziv od Princea da se pridruži njegovom bendu New Power Generation. S njim je snimala albume i nastupala sve do Princeove smrti 2016. Za nju je to, kaže, bilo čarobno glazbeno putovanje, ispunjenje najvećih snova iz djetinjstva te svakako najveći dar koji je dobila u životu.

Ida se kasnije posvetila samostalnoj karijeri. Objavila je nekoliko albuma i često nastupa na koncertima i festivalima sa svojim bendom Funkbots. S njima će i u Zagrebu ponuiti svoj visokoenergetski funk show pun dobrih vibracija, čvrstog groova i suptilnih referenci na njezinog bivšeg poslodavca i učitelja.

Prije njih će nastupiti hrvatski sekstet B’s FUNstallation, odnosno šestorica glazbenika srednje hrvatske jazz generacije koje je okupio ugledni trubač Zvonimir Bajević.

Sljedeći događaj

21
lis
Đakovo
Centar za kulturu Đakovo
Meritas i Jelena Radan: Tri priče