21
srp
Dubrovnik
Revelin

ZHU

Dubrovnik | Revelin

21. 07. 2023 | 22:00

ZHU

ZHU Press Shot

share

Steven Zhu, poznat kao ZHU, održat će prvi nastup u Hrvatskoj u dubrovačkom klubu Revelin. Američki pjevač i producent elektronske glazbe kineskih korijena svoje će hitove pred domaćom i stranom publikom izvesti u petak, 21. srpnja ove godine, a ulaznice se mogu nabaviti online na web stranici kluba Revelin.

Poznati pjevač i producent je u ožujku 2014. godine objavio je singl “Faded”, koji je ubrzo postao hitom dobivši podršku Petea Tonga, koji ga je nazvao “Essential New Tune” u svojoj radio emisiji na BBC Radio 1. “Faded” se ubrzo popeo na vrh globalne ljestvice, dospjevši na 3. mjesto u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, te na 12. mjesto na američkoj Dance/Electronic ljestvici. Poznati singl je u Australiji dobio platinastu knjižicu 2014. godine te je nakon godinu dana bio nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg Dance/Elektronskog singla na 57. dodjeli nagrada Grammy.

Njegov debitantski album, GENERATIONWHY, objavljen je 2016. godine i prvi put je premijerno predstavljen na Coachelli. Album je također bio na vrhu Billboardove Dance/Electronic Albums ljestvice i dospio na Billboard 200. Navedena priznanja donijela su mu partnerstva s brendovima istomišljenika, uključujući Pokemon, Luminosity i Leica.
Prije dvije godine ZHU objavio je svoj treći studijski album, DREAMLAND 2021, uključujući DELUXE album koji je uključivao sedam pjesama koje se nisu pojavile na originalnom albumu. Billboard je proglasio DREAMLAND 2021 „jednim od 50 najboljih albuma 2021. do sada” nakon objavljivanja albuma u travnju.

Prošle je godine izdao mixtape pod nazivom “Musical Chairs Mixtape Vol 1”, bio na turneji sa Swedish House Mafiom te je predstavio vlastitu modnu liniju “NIGHTDAY ” tijekom njegovog seta za EDC Las Vegas. Pjevač i producent napomenuo je da ovaj niz uspjeha za njega nikada nije bio glavna motivacija, već mu je jedina želja izaći na plesni podij i sanjati bolje svjetove.

Idući tjedan se u Revelinu, koji je nedavno proglašen 20. najboljim klubom na svijetu prema ljestvici DJ Maga, održat će se „Revelin Big Week“ kada će nastupiti Bonta, Shaquille O’Neil koji se predstavlja umjetničkim imenom DJ Diesel, Franky Wah i poznati ukrajinski producentski duo ARTBAT. Osim navedenih, u nadolzaećih mjesec dana nastupit će i Solardo, Fedde Le Grand, Mark Knight, Jeremy Olander, John Summit i brojni drugi. Budući da je klub otvoren svakim danom, svake se noći izmjenjuju čak osam resident DJ-eva iz cijele regije: Andrew Meller, Mike Vale, Kosta Radman, El Maar, Bozzo, Alex G, DJ Speed te organizator cjelokupnog line-upa, Filip Sulić, poznat pod umjentičkim imenom DANCElectric.

Službeno zatvaranje ljetne sezone očekuje se za vikend 7. i 8. listopada, a organizatori najavljuju da su za navedene datume priredili poseban program koji će najaviti uskoro. Više informacija o događajima u ljetnoj sezoni nalazi se na društvenim mrežama i web stranici kluba Revelin.

Sljedeći događaj

21
srp
Korčula
The Jungle Club
DJ Jock @ The Jungle Club