13
ožu
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Zvonimir Bajević: Radionica trube i jam session

Zagreb | Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

13. 03. 2024 | 17:00

Zvonimir Bajević: Radionica trube i jam session

Jazz Lab Hrvatske glazbene mladeži

share

U sklopu radionice Jazz Lab Hrvatske glazbene mladeži Zvonimir Bajević zainteresirane će polaznice i polaznike u skladu s njihovim dosadašnjim znanjima i iskustvima upoznati sa značajkama ritmičkog i harmonijskog svijeta bluesa, jazza i njihovoj primjeni u drugim glazbenim žanrovima.

Radionica će jednim dijelom biti usmjerena na pojedine, opće tehničke aspekte sviranja trube i trombona (zračna potpora, korištenje grla, flow studies, artikulacija), ali njoj svakako mogu prisustvovati i ostali puhači (saksofoni, flaute, klarineti).
Važan fokus radionice bit će i upoznavanje s vještinama i tehnikama fraziranja i artikulacije u jazz glazbi, a posredno i svim suvremenim glazbenim stilovima.

Zahvaljujući bogatim sviračko-producentskim iskustvima iz koncertnih dvorana, klubova, studijskih prostora, kao i organizatorsko liderskim vještinama nastojat će dati odgovore na pitanja polaznika, koji posebno u mlađoj dobi u današnje vrijeme često nemaju jasnu sliku kompleksnosti odabira poziva glazbenika i izazova koje taj izbor donosi, a posebno u sferi jazza, koji i danas još uvijek u Hrvatskoj nema institucionalizirano obrazovanje.

Prijave na [email protected]

Sljedeći događaj