16
sij
2024
Oglasna ploča

Europski festivalski fond za perspektivne umjetnike i inicijativa Europske udruge festivala

Otvoren 3. poziv EFFEA natječaja

Otvoren 3. poziv EFFEA natječaja

Otvoren 3. poziv EFFEA natječaja

share

Otvoren je treći poziv natječaja EFFEA !

Europski festivalski fond za perspektivne umjetnike – Europski festivalski fond za perspektivne umjetnike – EFFEA, inicijativa Europske udruge festivala (EFA) – otvara poziv festivalima za potporu perspektivnim umjetnicima diljem Europe. EFFEA je sustav izgrađen kako bi osnažio festivale i ponudio perspektivnim umjetnicima platformu za etabliranje na međunarodnoj pozornici.

EFFEA Call#3 podržat će približno 50 rezidencija koje uključuju 50 perspektivnih umjetnika na 50 vodećih festivala, u suradnji s najmanje jednim (kategorija Discovery) ili dva partnerska festivala (kategorija Springboard). Otprilike 40 potpora od 8.000 € bit će dodijeljeno u kategoriji Discovery, a deset potpora od 15.000 € bit će dodijeljeno kategoriji Springboard. Umjetničke rezidencije trebale bi se održati između 1. lipnja 2024. i 31. svibnja 2025.

Kako biste saznali više o EFFEA-i, pojedinostima o pozivu, kriterijima prihvatljivosti i kategorijama potpore, istražite odjeljke Kako se prijaviti i Često postavljana pitanja. Dokument poziva i potrebne predloške možete pronaći na stranici za prijavu.

Prijavi se

EFFEA je umjetnički rezidencijalni program čiji je cilj poticanje međunarodne karijere perspektivnih umjetnika. U koprodukciji vodećeg festivala u suradnji s partnerskim festivalima, svaki iz različite zemlje s popisa zemalja niže, rezidencija pruža umjetnicima u usponu posvećeno vrijeme, prostor i podršku za istraživanje njihovih ideja i kreativnih projekata, bilo da se radi o novim djelima ili razvoju postojećih. Unutar tog okvira, umjetnici ostvaruju poslovne odnose s voditeljima festivala, naglašavajući predanost umjetnosti koja prelazi granicu pojedinačne izvedbe. Cilj je uspostaviti trajne i značajne odnose između umjetnika, festivala i publike.

EFFEA sesije
Tijekom otvorenog poziva pridružite se kolegama s festivala i umjetnicima na sesijama koje će vam pružiti mogućnost za umrežavanje, dodatne informacije, kao i mogućnost postavljanja relevantnih pitanja. Sesije pružaju platformu za povezivanje s potencijalnim partnerskim festivalima i umjetnicima, dok nude odgovore na vaša pitanja. Zabilježite datume za nadolazeće termine:

26.1.2024. – Registrirajte se ovdje
9.2.2024. – Registrirajte se ovdje
1.3.2024. – Registrirajte se ovdje

Tko se može prijaviti?
EFFEA poziv #3 otvoren je za sve festivale i umjetnike koji ispunjavaju sljedeće uvjete:
Festivali postoje najmanje jedno izdanje i registrirani su na FestivalFinder.eu. Registrirajte se ovdje.
Festivali i umjetnici imaju službene adrese u jednoj od sljedećih zemalja:
Države članice EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska , Španjolska, Slovačka, Slovenija, Švedska.
Zemlje Kreativne Europe: Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Island, Kosovo, Lihtenštajn, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija, Ukrajina, Tunis.
Ostale uključene zemlje: Izrael, Palestina, Švicarska, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo.
Napomena: Izrael, Palestina, Švicarska, Turska i UK mogu se prijaviti samo kao partneri, a ne kao vodeći festivali. Umjetnici iz ovih zemalja također mogu biti predloženi.
Festivali i umjetnici djeluju u jednoj od sljedećih umjetničkih disciplina: arhitektura, balet, suvremeni ples, cirkus, dizajn/primijenjena umjetnost, digitalna umjetnost, film, folklor i narodna umjetnost, baština, interdisciplinarno, književnost, glazba, opera, ulična umjetnost, kazalište, fotografija/video, skulptura, slikanje.

Povežite se s nama:
Web stranica EFFEA
Facebook
Facebook zajednica EFFEA

Za više informacija:
Donika Rudi Berishaj, EFFEA koordinatorica: [email protected]
Luana Santos, komunikacijska i administrativna asistentica: [email protected]

Moglo bi Vas zanimati