02
sij
2024
Oglasna ploča

Glazbeni festival u Zadru

Raspisan natječaj za 2. Festival glazbe "Glas kantautora"

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

share

Udruga „Stihovi i Note“ s početkom Nove 2024. godine raspisala je javni natječaj za 2.Festival glazbe „Glas kantautora“ Zadar 2024. koji će se održati 26.rujna 2024. u Polivalentnoj dvorani Providurove palače Zadar. Natječaj je otvoren do 25. ožujka 2024. Sva izvođenja na festivalu će biti u unplugged verziji.

Za natječaj je potrebno demo snimke dostaviti isključivo na e-mail adresu udruge: [email protected]

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

Cilj festivala je promicati vrijednost kantautorskog stvaralaštva te kantautorima kroz ovaj festival omogućiti da se probiju do šireg broja slušateljstva. Festival je zabavne glazbe (šansona, pop, rock glazba). Tekstovi slobodna tema (ljubavne ili druge tematike). Festival je natjecateljskog karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada Glas kantautora.

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

UVJETI NATJEČAJA :

– Nove autorske neobjavljene ili već objavljene skladbe (ponuđene iz autorske arhive) ali da nisu bile izvođene na nekim od festivala i koje nisu objavljene na nekom od nosača zvuka.

– Trajanje skladbi do 3:50 min.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:

-Tekst pjesme u Word formatu

-Kratka biografija kantautora i kontakt podaci (mob. e-mail, adresa) u word formatu

-Info skladbe, ogledna demo snimka koja ne treba biti studijski obrađena ali glazbeno što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps.

-Potrebno naznačiti u kojoj će kombinaciji kantautor nastupati (solo, duo, trio, kvartet) odnosno koliko broj osoba će biti na pozornici i s kojim instrumentima (piano osiguran).

Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora.

REZULTATI NATJEČAJA: bit će javno objavljeni 1. travnja 2024.

Izabrani kantautori i osobno će se obavijestiti.

KRATKE SMJERNICE: Na pozornici kantautori mogu nastupati solo  (sam se prati na jednom od harmonijskih instrumenata, gitara, klavir), duo (istovremeno dva izvođača), trio (kombinacija izvođenja u troje uz npr. gitaru i neki solistički instrument, kvartet (kombinacije sa četiri izvođača, npr. udaraljke “Cajon kit” u kombinaciji sa drugim instrumentima akustičnog karaktera). U svakoj kombinaciji mora nastupiti autor. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti) sa primjerenim razglasom. Elektro klavir će biti stalno dostupan na pozornici.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju pozivom na kontakt broj: 099 405 9329 , upitom na mail  [email protected]. Organizator festivala je Udruga „Stihovi i Note“. Izvršni ravnatelj festivala je Davor Petrović, umjetnički ravnatelj Vesna Benić

Moglo bi Vas zanimati