22
pro
2023
Oglasna ploča

Rezultati natječaja Contemporanea

Music Mission Vision, Ansambl Synchronos

Foto: Matej Grgić/Glazba.hr

share

Rezultati natječaja za potporu projekata i manifestacija koje promiču hrvatsko glazbeno stvaralaštvo u području suvremene klasične glazbe

Za natječaj Contemporanea koji je bio otvoren od 20. studenoga do 8. prosinca 2023. g. izdvojeno je 7.500,00 EUR.

U propisanom roku zaprimljeno je 10 prijava. Pristigle prijedloge obrađivalo je Stručno povjerenstvo u sastavu Nina Čalopek, Ana Horvat i Sanda Majurec (predsjednica) uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja, prilikom odabira su uzimani u obzir sljedeći parametri:

– profesionalnost zahtjeva, usklađenost programa s prioritetima Natječaja, kvaliteta predloženog projekta, umjetnička relevantnost u kontekstu suvremene glazbe i umjetnosti, razina inovativnosti, interdisciplinarnosti i angažiranosti, financijska održivost projekta, procjena komisije o organizacijskim kapacitetima prijavitelja da kvalitetno izvrši predloženi program

– dodatne aktivnosti predloženog programa kojima se unutar projekta stvara dodana vrijednost, odnosno kojima se postiže veća dobrobit za hrvatsku glazbu unutar projekta (nadogradnja na samu izvedbu djela)

– dosadašnja ostvarenja i iskustva prijavitelja i projekta koji je prijavljen na natječaj

 

Stručno povjerenstvo se prilikom dodjeljivanja sredstava iz Fonda natječaja CONTEMPORANEA za 2024. godinu vodilo kriterijima kvalitete i održivosti projektnih prijedloga s naglaskom na sustavnom poticanju i promoviranju hrvatskog suvremenog glazbenog stvaralaštva, regionalnu rasprostranjenost prijavljenih organizacija, odnosno projekata, originalnosti programa, sustavnosti provedbe te učinka na glazbenu zajednicu.

Stručno povjerenstvo je odabralo i izdvojilo 7 projekata koji će novčano podržati u ukupnom iznosu od 7.500,00 EUR vodeći računa da dodijeljeni iznosi po svakom pojedinom projektu nisu veći od 40% od ukupnog troška projekta kako je i propisano u članku VIII. teksta Natječaja.

U 2024. godini stimulirani su sljedeći projekti:

  1. UO Arthesis, Split: Koncert “Prijatelju sjedni na bolje mjesto“ – 770,00 €
  2. NOVALIS CONCEPT, Osijek: Novalis festival 2024. – 800,00 €
  3. Udruga Summarum (ansambl „S/UMAS“), Split: Music Sandbox Split – Festival suvremene glazbe Split – 1.500 €
  4. Serious Ensemble, Zagreb: Koncerti i masterclass ansambla Serious Ensemble – 715,00 €
  5. Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Sinj: II. Festival novog zvuka – 1.500,00 €
  6. Centar kulture na Peščenici, Zagreb: Music – Mission – Vision festival – 1.500,00 €
  7. Udruga Mješoviti Pjevački zbor Chorus angelicus Varaždin – Poluscenska izvedba opere “Povratak izgubljenog sina“ Anđelka Igreca – 715,00 €

Moglo bi Vas zanimati