03
svi
2022
Podcast

U društvu skladatelja: Dubravko Palanović

Dubravko Palanović i Jana Haluza

Dubravko Palanović i Jana Haluza

share

Dubravko Palanović iznimno je muzikalan skladatelj, istodobno dugogodišnji kontrabasist Zagrebačke filharmonije i vrsni aranžer. Sve u svemu jedinstvena je osobnost naše glazbene scene koja se u ovoj sezoni istaknula svojim projektom Furious Dance – albumom vlastite glazbe u jedinstvenom spoju klasike, hrvatskog folklora i jazza koji izvodi sa svojim ansamblom Acoustic Project.

Nakladnik je talijanska firma Velut Luna koja je organizirala i snimanje, a u pripremi je talijanska turneja, jer ovaj “Divji tanac” zaslužuje svjetsku promociju, kao naš novi atraktivni izvozni kulturni proizvod. Otkako je napisao dječji mjuzikl Zimogrozni Palanović očekuje narudžbu za novo djelo toga tipa jer smatra da u našem repertoaru kronično nedostaju djela za djecu, tu najzahtjevniju publiku koju treba odgajati.

Njegova je glazba doista izravna i lako komunicira sa svima, glazbenicima i širom publikom, a kako piše na obrascima klasičnih i folklornih oblika te stvara jedinstveni skladateljski stil, otkriva u našem razgovoru. Poslušajte podcast i upoznajte ovog talentiranog, ali u izravnom kontaktu pomalo samozatajnog umjetnika.

Moglo bi Vas zanimati